"הייתי שם, והעברתי בשידור את העצרת", סיפר בפתח הדברים. "ראיתי מעמד תפילה עם המוני אדם. קריאת 'שמע ישראל' שהייתה שם - הוא משהו שחווים פעם בחיים. זה מה שסחף אותי, ובשביל זה ההמונים הגיעו".
על הטענות כאילו המפגינים נראו מפולגים אמר מימרן: "אני לא יודע על איזה פילוג מדובר. לא הייתה שם במה אחת במכוון, אנחנו מדברים על מאות אלפים. אם היינו שמים במה בצומת אחד, לשם כולם היו שואפים להגיע. פיזרו את כל הרבנים בכל הרחובות, כשלכל אחד מהם יש את החסידים שלו".
עם זאת הוא הודה כי זרם אחד בחברה החרדית לא היה שותף לעצרת ההמונים. "המחלוקת על מכסות ויעדים היא ישנה בין הפלג הירושלמי לשאר המגזר החרדי. הפלג הירושלמי בחלקו אמר שלא יגיע להפגנה הזאת".
הוא ציין כי "לא הייתה מטרה להשיג משהו חמש דקות אחרי שהעצרת מסתיימת, אבל רואים שהציבור החרדי מאוחד סביב לומדי התורה".
בהמשך ניסה להסביר את עמדת הציבור החרדי באשר למעמדם של בני הישיבות. הוא נשאל מדוע רבים בציבור החרדי לא נוהגים כפי שנהג הרמב"ם, שהיה גם רב גדול וגם רופא נחשב, ועל כך השיב: "העם היהודי, אם כולם היו רופאים, לא היה שורד מזמן. הרמב"ם אף פעם לא היה בחינוך, והוא מעולם לא היה בבקו"ם. אני לא אומר שמקצועות אחרים טפלים חלילה, אבל ללמוד תורה כיהודי זה ערך עליון – 'והגית בו יומם ולילה'. אם היינו אומרים לטייס תהיה טייס בזמנך הפנוי, לא היה לנו חיל אוויר, וזה מה שאומרים בעם היהודי 3,000 שנה: כדי להיות גדול בתורה אתה צריך להתמסר לדבר, אתה צריך לקדש את זה. כל זה כתוב במפורש בדברים ברורים".