לאחר שנה של פעילות מוצלחת: מיזם "צומחת שוב" מתרחב ליישובי הצפון

אחרי פעילות מוצלחת בשש רשויות בעוטף עזה, המנהלת ליהדות ישראלית בשיתוף משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות יוצאים לדרך עם מיזם "צומחת שוב" ב- 8 רשויות בצפון בהשקעה של 12 מיליון ש"ח

בתיה גלעדי צילום: ללא
פעילות חג המשק בארז
פעילות חג המשק בארז | צילום: יחצ

בעקבות אירועי ה־7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל, המנהלת ליהדות ישראלית, בשיתוף משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות וארגון פנים- איגוד ארגוני יהדות ישראלית, יזמה את מיזם "צומחת שוב" ביישובי עוטף עזה. לאחר שנה של פעילות מוצלחת בהשקעה של 10 מש"ח, בשיתוף מנהלת תקומה בדרום, המיזם מתרחב כעת ויחל לפעול בקרוב גם ב- 8 רשויות מקומיות, ביישובי קו העימות בצפון.

מטרתו של המיזם: לחזק את החוסן החברתי, להעמיק את תחושת השייכות המקומית ולחבר את הקהילות לזהות יהודית-ישראלית. מדובר במיזם משותף עם מנהלת תנופה בעלות של 12 מיליון ש"ח , כאשר מחצית הסכום משקיעה ממשלת ישראל והחצי השני בהשקעה של קרנות פילנתרופיות ובראשם פדרציית ניו יורק, קרן אביב, קרן מיימונידיס וקרן פוזן.

המיזם מבוסס כאמור על הצלחתו המרשימה בעוטף עזה בקרב שש רשויות בהן 52 קהילות: מושבים, קיבוצים ושכונות. הוא נשען על שלושה עקרונות מרכזיים: בינוי קהילתי, יהדות ישראלית ושייכות מקומית. מחקרים מצביעים על תרומתם המשמעותית של שלושת העקרונות הללו בחיזוק החוסן האישי והקהילתי בעת משבר וטראומה.

במסגרת הפעילות יתקיימו אירועים קהילתיים סביב לוח השנה העברי, קבוצות שיח וזהות, תכניות ייעודיות לנוער ולמשפחות, וכן ליווי מקצועי צמוד לכל קהילה. כל רשות תעבוד עם ארגון מלווה מתחום יהדות ישראלית, ובכל קהילה יפעל מלווה קהילתי שיסייע בבניית תכנית עבודה שנתית מותאמת לצרכים המקומיים. הארגונים שמלווים את הקהילות תואמים את זהות תושבי הקהילה, כך שקהילה בעלת צביון חילוני תקבל  ליווי על ידי ארגון בעל אוריינטציה וזהות דומים וארגון בעל צביון דתי יקבל ליווי מארגון בעל צביון דתי.

התוכנית תצא לדרך מיד לאחר חגי תשרי תשפ"ו ב- 8 הרשויות: קריית שמונה, מטולה, מ.א. מטה אשר, מ.א מבואות חרמון, מ.א מעלה יוסף, מ.א מרום הגליל, שלומי, מ.א גליל עליון ותלווה את הקהילות בתהליך רב-שנתי. כל קהילה תזכה לתקציב ייעודי ולמלווה מקצועי, שיסייעו לה בחיזוק התשתיות החברתיות, בפיתוח מנהיגות מקומית ובחיזוק תחושת השייכות.

תגיות:
קריית שמונה
/
עוטף עזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף