תמי המשיכה: "זמן רב מידי היית חטוף וזה כבר הפך לחלק מהזהות שלך. לפני היו לך זהויות אחרות רבות כמו טייל, שחקן שח, חותר קייק, תלמיד חכם, חנון, מנוען סטיל, ועוד. קיוויתי בשבילך שיהיו לך עוד זהויות חדשות כמו מהנדס חשמל שרצית להיות, בן זוג, אבא ועוד ועוד, אך זה כבר לא יקרה. יש לנו הרבה אבל לא מספיק זיכרונות יחד. יש בי צער רב שלא ניצור זיכרונות חדשים יחד, שחוויות רבות כל כך לא תחווה בכלל. נפרדת ממך פה באדמת בארי שכה אהבת, ממש פה קרוב הייתי יושבת על אבן בזמן שאתה ואחיך הייתם עושים שוב ושוב מקטעים מהמסלול האדום באופניים. עכשיו אתה קרוב אלינו, לעידן, לסבתא גאולה, ולעוד רבים מאתנו. השיר שבחרנו שישירו לכבוד חזרתך לכבוד קבורתך הוא השיר ששמעתי מאות (טוב אולי אלפי) פעמים מהאמבטיה בזמן שהתקלחת. אהבתי לשמוע אותך שר ואוהב אותך תמיד, אמא".
"סהר, כבר לא תספיק להצטיין בלימודיך. כבר לא תספיק לספר לנו על חוויותיך מהטיול בדרום אמריקה. כבר לא תספיק לטייל עוד ולגלות מקומות נוספים בעולם. כבר לא תספיק להסתפר ולתרום שוב את שיערך. כבר לא תספיק להכיר את אהבת חייך ולהקים בית.
"חשבתי הרבה על מה שעברת באותו יום נורא ובחודשיים בהם שרדת בעזה. האם ידעת מה קרה לעידן? האם ראית אותו כשלקחו אותך? האם היית לבד במשך רוב הזמן? האם הצלחת לשמור על תקווה גם ברגעים החשוכים שעברת בעזה? היית עם נפש של שורד. את שביל ישראל התחלת לבד, עם מעט ציוד, כדי להכשיר את עצמך לקשיים שעשויים לעלות בטיול הגדול. היית בתחילת חייך, והמחשבה עליך שוברת לנו את הלב למיליוני רסיסים. את הבשורה הקשה כל כך על כך שנהרגת קיבלנו בערב נר ראשון של חנוכה, החג שבו היינו נוהגים לחגוג את יום הולדתך, חג שכולו אור ותקווה לניסים אבל לנו לא קרה הנס שייחלנו לו.
"תודתנו העמוקה לאנשי כוחות הביטחון, לחיילות ולחיילים שסיכנו את חייהם והיו נכונים להקריב את גופם ואת נפשם כדי להביא את התנאים שיאפשרו את חזרתך ואת חזרתם של כל שאר החטופים. כואבים ביחד עם המשפחות ששילמו את המחיר הקשה מכל, ליבנו איתכם תמיד. נותרו עוד 11 חללים שצריך להחזיר, ביניהם מני ודרור שלנו ואנו מייחלים לחזרתם של כולם. סהר, תשמור עלינו מלמעלה, ותמסור את אהבתנו לעידן, לסבתא ולכל כך הרבה אנשים שהיו כאן ואינם, והם כל כך חסרים לנו".
הכוח של היחידה המובחרת הגיע ב-8 לדצמבר ליעד. במהלך פעולת החילוץ התפתח קרב קשה בין כוח היחידה למחבלי החמאס. במהלך הקרב שני לוחמים נפצעו קשה וכמה באורח בינוני, הכוח נאלץ לסגת מבלי שהשלים את מבצע החילוץ.