"האירוע הזה ממש נס, יכל להסתיים בטרגדיה": ארבע נפצעו בקריסת גן ילדים

הגג של המבנה המשמש כגן ילדים קרס, וכארבע פצועות טופלו במקום ופונו להמשך קבלת טיפול רפואי כשמצבן בינוני-קל. מהמשטרה נמסר כי הם החלו בחקירת הנסיבות לקריסת הגג

אלון חכמון צילום: ללא קרדיטמשה כהן צילום: מעריב אונליין
קריסת מבנה גן ילדים בבית שמש
קריסת מבנה גן ילדים בבית שמש | צילום: תיעוד מבצעי מד"א
2
גלריה

הבניין שימש כמוסד חינוכי וכלל גם גן ילדים של החינוך המיוחד. חובשים ופרמדיקים של מד"א פינו לבתי החולים הדסה עין כרם ולשערי לצדק 4 פצועות, בהן: ילדה כבת 9 במצב בינוני עם חבלת בראש ו-3 פצועות נוספות במצב קל כבנות 11.

למקום גם הוזנקו כוחות גדולים של משטרה, עירייה, כבאות הצלה ופיקוד העורף. במבנה שקרס בוצעו סריקות על ידי כיבוי והצלה, מחשש ללכודים, אך למרבה המזל לא היו בין ההריסות ילדים.

קריסת הגג בבית שמש
קריסת הגג בבית שמש | צילום: יוסף אזאוי

לזירת הקריסה הגיעו גם צוותים של עיריית בית שמש, בראשותו של מנכ"ל העירייה אוהד שגב. הצוותים כללו עובדים מאגפי הביטחון, ההנדסה וגורמי חינוך.

העירייה הפעילה מנוף כסיוע לפעולות הבטיחות והחילוץ. בעקבות הערכת מצב שהתקיימה עם גורמי החירום, הוחלט להפעיל אמצעי חילוץ נוספים לצורך פירוק המבנה באופק מבוקר.

בשל עבודות הפינוי, העירייה הודיעה על הפסקת חשמל יזומה באזור וצוותים של חברת החשמל החלו לפעול להשיב את אספקת החשמל. מדוברות המשטרה נמסר כי שוטרי תחנת בית שמש במחוז ירושלים החלו בחקירת נסיבות קריסת גג של המבנה, באירוע שהסתיים ללא נפגעים.

תגיות:
בית שמש
/
גן ילדים
/
קריסה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף