אחד המקורות ציין כי החשש מפני התנקשות חדשה גם קשור למה שמכנים בחמאס כ"ניסיונות ישראל להכשיל את השלב השני של הסכם הפסקת האש", תוך שארגון הטרור טוען כי ישראל "אינה מעוניינת בהתקדמות במשא ומתן". עוד דווח כי מאז ניסיון החיסול בדוחא, ההנהגה הגבירה את אמצעי האבטחה שלה באופן משמעותי, מתוך תחושת דחיפות ותחושת סיכון מתמיד.
עוד חשפו מקורות בחמאס בפני העיתון הסעודי מסמך הנחיות ביטחוני פנימי, שהופץ לבכירים הפועלים מחוץ לרצועת עזה. על פי הדיווח ההנחיות כוללות סדרה של אמצעי זהירות מחמירים שנועדו לצמצם את הסיכון להתנקשות או למזער את נזקיה במקרה ותתרחש. בין ההנחיות המרכזיות הוחלט על ביטול פגישות קבועות במיקום אחד והעברתם למיקומים משתנים ולא סדירים, ניתוק מוחלט של טלפונים ניידים במרחק של לפחות 70 מטרים ממקום הפגישה ואיסור הכנסת מכשירים אלקטרוניים או רפואיים, כולל שעונים חכמים, למתחם הפגישה.
בנוסף, המסמך מציין כי כיבוי הטלפונים אינו מהווה פתרון מלא למעקב, בשל האפשרות לפרוץ להתקנים באמצעות רשתות אלחוטיות או שימוש באמצעים טכנולוגיים אחרים שמאפשרים לישראל, לטענתם, לאתר את מספר האנשים הנמצאים בחדר או במבנה. יתרה מכך, נאמר למחבלי חמאס כי אמצעים צבאיים שונים מאפשרים לפגוע במבנים דרך קירות תוך זמן קצר, מה שמגביר את הצורך באמצעי זהירות קפדניים.
מקורות חמאס מדגישים כי ההנהגה פועלת מתוך הבנה כי ישראל תמשיך לעקוב אחר מנהיגי התנועה ולגלות את מיקומם באמצעים טכנולוגיים מתקדמים. בכירי הארגון מותחים קו מקשר בין החשש מהתנקשות לבין מה שמכנים בארגון הטרור "הניסיונות למנוע את קידום הסכם הפסקת האש על ידי טענות על חוסר נכונות של חמאס להתקדם במשא ומתן".