בימים של גשם עז, רוחות סוערות וקרה בלתי נתפסת, בעיקר לאלו שחיים לא אמצעים, ללא תנורים או מזגנים ולחילופין ברחוב, מזג אוויר כזה הוא קריטי במיוחד עד אובדן חיים. לא בכדי נאלצו מתנדבי זק"א ברחבי הארץ לטפל בלא מעט אירועים בתוך פרק זמן קצר כשנסיבות המוות אינם קשורות לתאונת דרכים או עבודה או לחילופין גזרה פלילית.
גופותיהם של שמונה קורבנות אדם שמצאו את מותם בנסיבות מקוממות ממש, ואותרו עד לשלישי בשעות הצהריים, טופלו על ידי מתנדבי זק"א וזק"א תל אביב ברחבי הארץ.
באשדוד ברחוב שד' עוזיהו אותרה אישה בת 67 במצב ריקבון בדירתה על יד צוות מרחב לכיש אשדוד שטיפל בה כדי לחלוק לה כבוד אחרון. בקריית גת ברחוב התמרים 7, אותר קשיש כבן 80, ערירי, ללא רוח חיים במצב ריקבון בדירתו,. צוות מרחב לכיש קריית גת של זק"א טיפל בגופה בכל הקשור להבאתה לקבורה.
בקריית ביאליק ברחוב הארזים, טיפלו צוותים של זק"א צפון בגופת גבר, שככל הנראה שם קץ לחייו. ברעננה ברחוב המלאכה 2 אותרו גופה ללא רוח חיים בתא שירותים בבניין משרדים והיא טופלה על ידי צוות מרחב שרון של מד"א . בקריית אתא, ברחוב פינסקר 33 תושב המקום בן 38 אותר ללא רוח חיים במצב ריקבון בדירה, והוא טופל ע"י צוות צפון.
בבאר שבע באזור חל באר שבע, מאחורי שכונת נווה נוי, אותרה בתום סריקות וחיפושים גופתו של צעיר בשנות ה-20 לחייו, שנעדר מאז שני לאחר שנסחף עם רכבו. הוא אותר בשעות הבוקר של שלישי, ללא רוח חיים על ידי אזרחים. צוות זק"א נגב, טיפל בגופה.
שתי גופות נוספות אותרו באזור המרכז כשבתל אביב אותרה גופתו של קשיש בשנות ה–80 לחייו עם סימני היפותרמיה והוא טופל על ידי צוות של זק'"א תל אביב. צוות נוסף של זק"א תל אביב טיפל גם בגופתה של קשישה בת 92 שהתגוררה ללא אמצעי חימום והיתה בליווי של שכנים שגם מצאו אותה בביתה ללא רוח חיים.