ההצהרה של טראמפ הדהימה את חמאס - שמיהר להכחיש: "אשמת ישראל"

לאחר הצהרתו של הנשיא טראמפ על כך שמקום הימצאו של החלל החטוף רן גואילי ידועה, בחמאס מיהרו להכחיש, והאשימו את ישראל בכך שהיא לא מאפשרת לחפש בתוך תחומי הקו הצהוב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דובר של חמאס
דובר של חמאס | צילום: רויטרס
3
גלריה

לדברי קאסם, חמאס התנהל ב"חיוב" בכל הקשור לגואילי והשקיע כל מאמץ אפשרי במציאתו, והוא מאשים את ישראל שדחתה שוב ושוב את הפניות לחפש את החלל באזורים שבשליטת צה"ל ברצועה (תחומי "הקו הצהוב"). לדבריו, חמאס מוכן לשתף פעולה עם המתווכים והמדינות הערבות בעזה בכל מאמץ הקשור למציאתו, אך ישראל מנצלת את העובדה שהוא טרם נמצא בכדי להתחמק ממחויבויותיה לשלב הראשון בהסכם.

רס''ל רן גואילי
רס''ל רן גואילי | צילום: דוברות המשטרה

בתגובה להצהרת טראמפ, מסרה משפחתו של גואילי: "דבריו של טראמפ מוכיחים את מה שאנחנו אומרים כבר 3 חודשים- חמאס יודע היטב היכן נמצא הבן שלנו ומפר ביודעין ובמכוון את מתווה הנשיא טראמפ ואת ההסכם להשבת כל החטופים. כעת, על ממשלת ישראל והממשל האמריקאי מוטלת האחריות להפעיל את כל כובד משקלם ולוודא שחמאס ממלא את חלקו בהסכם או שיוטלו עליו סנקציות.

הם המשיכו ומסרו: "הנשיא טראמפ הביט לנו בעיניים בדמעות והבטיח לנו שיחזיר את רני שלנו הביתה, אין לנו ספק כי הוא אדם העומד במילתו ושנראה את רני בקרוב בבית. האחריות להשבת רני הביתה מוטלת על ממשלת המומחים ועליה להימנע מכל פעולה ליישום השלב השני עד לשובו של רני".

חמושי חמאס בעזה
חמושי חמאס בעזה | צילום: רויטרס

היא המשיכה ואמרה: "הפוקוס חייב לחזור פנימה - מה נכון לישראל? לדבר על היום שאחרי מבלי לסיים את המשימה של חיסול חמאס חוטא לאמת, לטבח , לנופלים, ליטופים, לתושבי העוטף ולכל מי ששילם מחיר בגוף ובנפש. אסור להתקדם לשום שלב לפני שמחסלים את חמאס ומחזירים את רני".

תגיות:
חמאס
/
דונלד טראמפ
/
רן גואילי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף