בראיון ל"מעריב" מדבר סלמה על שורת תוכניות ויעדים ומדגיש שלנתניה יש בעיות יסוד, כמו עומסי התנועה הכבדים, שמצריכים פתרונות לטווח הקצר והטווח הארוך.
"לפי ההערכות שלי והאהדה הציבורית הגדולה, הערכתי שאקבל תמיכה גורפת. אני מאוד מחובר לשטח. אם כמות המצביעים הייתה גדולה יותר - הניצחון היה גורף עוד יותר. זכיתי במספר הקולות הגבוה ביותר בבחירות לראשות עיריית נתניה מאז שנת 1998".
"כבר הקמנו קואליציה לפני כחודשיים, כאשר21 חברי מועצה תמכו במועמדותי. אני נכנס לתפקיד ללא משא ומתן פוליטי וישר מתחיל בעשייה למען העיר".
"לא בשלב הראשון ונראה בהמשך. טוב שיש אופוזיציה ותהיה ביקורת ואני אומר את זה כמי שעמד בראש האופוזיציה".
"קשר עם משרדי ממשלה וראש הממשלה חשוב לכל עיר. התמיכה חשובה להצלחתנו לקדם תוכניות".
"נתניה עיר הטרוגנית, עם חיבורים בין הציבורים וללא הסתה. נתניה היא עיר של כולם והבית של כולנו ואפעל למען אחדות. לא נכפה על בעלי עסקים שיבקשו לפתוח בשבת לסגור את העסקים. ההחלטה היא שלהם".
"יש צורך במהפכה משמעותית בתחבורה. נפעל כדי לחבר את נתניה, כעורק ראשי בישראל, לפרויקט המטרו באזור המרכז וגם נפעל להקמת מרכזי תעסוקה, כדי שפחות תושבים יצטרכו לצאת מהעיר. בטווח הקצר יש צורך לשפר את התחבורה הציבורית, שתהיה יעילה".
"יש צורך בנת"צ, אבל גם חשוב לשפר את התחבורה הציבורית ואת התדירות שלה".
"לנתניה יש פוטנציאל להגיע לכמיליון תושבים. כדי שזה יקרה יש צורך לספח לעיר שטחים מיישובים סמוכים. כיום העיר היא רצועה ארוכה וצרה ולדעתי יש להרחיב אותה. נפעל כדי שזה יקרה וגם נקדם תוכניות בנייה ופיתוח".
"אני בעד בנייה לגובה, אבל חשוב במקביל לפתח תשתיות, שיתנו מענה לגידול".
"יש צורך בעבודה מאסיבית ובשיתוף פעולה במאבק בפשיעה. נפעל ביחד עם המשטרה והמשרד לביטחון לאומי. זה אחד מהיעדים החשובים. נתניה יוצאת לדרך חדשה".
סלמה הדגיש בנאום הניצחון שלו: "נתניה נפרדה מדמות ענקית, מרים פיירברג איכר ז"ל, שהקדישה את חייה למען העיר הזו ובמשך כמעט שלוה עשורים היתה הלב הפועם שלה. אני נכנס לתפקיד בחרדת קודש, מתוך כוונה להביא את נתניה להישגים ברמת הלאומית ולהביא את הרוח החדשה והשינויים שהזמן דורש".