רחוב הרצל, אחד הצירים המרכזיים והעמוסים ביותר בעיר רחובות, ידוע כמוקד שמושך אליו אלפי נוסעים מדי יום - דווקא בשל מיקומו המרכזי בעיר, ויש מי שיגיד - מרכז העיר עצמו.
כל מרכז העיר הופך ל"מגרש חנייה"
העבודות, שהחלו בתחילת 2025 ומתוכננות להימשך מספר שנים (עד 2028 בחלק מהמקטעים), כוללות סלילת תשתית ייעודית לתחבורה ציבורית, שדרוג מדרכות, תאורה, שבילי אופניים ועוד.
אך בטווח הקצר הן מצמצמות את רחוב הרצל לעיתים לנתיב אחד בלבד בכיוון, דבר שיוצר עומסים כבדים במיוחד, לא רק ברחוב הרצל המרכזי אלא גם בכל הרחובות הסמוכים: ישראל טלר (הסמוך לקניון והעירייה, דונדיקוב, יעבץ ועוד), כל שבשעות העומס כל מרכז העיר הופך ל"מגרש חנייה" של צפצופים וזעם נהגים.
"כל יום זה זוועה"
"אני גרה ברחובות וכל הרצל באמת כל יום זה זוועה. במיוחד עם הרכבת שעושים, זה באמת סיוט לעבור שם - עדיף ללכת ברגל", מספרת תושבת רחובות, והיא לא לבד.
הבעיה אינה מתמקדת רק ברחוב הרצל. מאחר ומדובר בכביש המרכזי ביותר בעיר, שממנו מסתעפים רחובות רבים בלב העיר - כולל באזור הקניון, העירייה ורחובות רבים בהם בתי ספר וגנים, מדובר בבעיה של ממש עבור התושבים.
תמר, אף היא תושבת העיר, מוסיפה: "הרצל, רחובות הפך לשם נרדף לפקקים לא נורמליים".
"לא מוציא את הרכב, סיוט מה שהולך פה"
רבים מהתושבים מדווחים כי הם נמנעים מלהיכנס לרחוב הרצל כלל, בוחרים במסלולים עוקפים ארוכים יותר או פשוט משאירים את הרכב בחנייה וממשיכים ברגל - גם למרחקים שלא היו נחשבים בעבר להליכה סבירה.