חצי מיליון צעירים מאחוריהם: עשרות רכבים ישבשו את כביש החוף

לקראת ההצבעה על חוק הגיוס, ארגון "כתף אל כתף" מתכנן שיירת "רונדו" בכביש החוף במטרה לשבש את התנועה ולהדגיש את דרישת השוויון בנטל השירות. המשטרה מתכוננת לעיכובים כבדים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חסימות כבישים על ידי ארגון "כתף אל כתף"
חסימות כבישים על ידי ארגון "כתף אל כתף" | צילום: רויטרס
2
גלריה

בארגון מציינים כי מדובר במהלך שנועד להדגיש את הדרישה לשוויון בנטל השירות, ימים ספורים לפני ההכרעה הצפויה בכנסת. לדבריהם, המטרה היא "להמחיש לציבור ולמקבלי ההחלטות את המשמעות של היעדר שוויון בנטל. אם אין שוויון, אין שגרה". השיירה צפויה לנוע לאורך הציר במשך שעות, והמשטרה נערכת להכוונת תנועה ולהסטת נהגים לדרכים חלופיות.

חסימות כבישים על ידי ארגון ''כתף אל כתף''
חסימות כבישים על ידי ארגון ''כתף אל כתף'' | צילום: רויטרס

"אף אחד לא סופר את הצעירים שקמו להציל את המדינה", אומר שלו. "את חוק הגיוס כתבו הפוליטיקאים החרדים כדי לפטור את הנוער שלהם ואנחנו בתחתית שרשרת המזון. אין לנו ייצוג ואף אחד לא סופר אותנו". בארגון מדגישים כי העיתוי נבחר במכוון, ימים ספורים לפני ההכרעה בכנסת, במטרה להציב את סוגיית השוויון בשירות ובתרומה למדינה בלב השיח הציבורי.

לציבור הנהגים מומלץ להיערך מראש לעיכובים ממושכים.

תגיות:
חוק הגיוס
/
חסימות כבישים
/
יונתן שליו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף