חשש לגורל יהודי איראן: "יש מהם שנחקרים, שנעדרים, שגורלם לא ידוע"

בעוד המתח מול טהרן גובר, גורלם של יהודי איראן שנותרו במדינה מעלה חשש - יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית הדגיש את הצורך להיות להם קול, משענת ותקווה

ג'וש ארונסון צילום: באדיבות המצולם
מתפללים בבית כנסת בטהרן
מתפללים בבית כנסת בטהרן | צילום: רויטרס
3
גלריה

"בתוך איראן עדיין חיים יהודים", אמר חגואל בנאום טעון מול מאות משתתפים. "יש מהם שחיים בפחד. יש מהם שנחקרים, שנעדרים, שגורלם איננו ידוע. האחריות שלנו כעם וכמדינה יהודית ריבונית וחזקה היא לא להסיט את המבט – אלא להיות להם קול, משענת ותקווה".

הצדעה בשדרות: גבורת ה-7 באוקטובר פוגשת את יהדות פרס

הבחירה לקיים את הטקס השבוע דווקא בשדרות לא הייתה מקרית. ארגון הגג של יוצאי איראן בישראל ביקש להביע הזדהות עם תושבי העוטף, בערב שבו התערבבו סיפורי הגבורה הפרסיים באלו של הנגב המערבי.

 יו''ר ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל
יו''ר ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל | צילום: ללא קרדיט

מבט לעתיד: "הגשר החי בין טהרן לירושלים"

בדבריו התייחס חגואל גם לאפשרות של הסלמה צבאית רחבה ומלחמה מול המשטר הקיצוני. "מאחורי המשטר יש עם" הזכיר, "והעדה האיראנית בישראל נושאת באחריות לשימור המורשת ולשמירה על גשר חי בין היהדות שם לבין מדינת ישראל".

בית כנסת בטהרן
בית כנסת בטהרן | צילום: AFP

הערב נחתם בתחושת שליחות, כאשר המשתתפים הדגישו כי החוסן הלאומי נבנה דווקא מהקהילות החזקות הללו, הממשיכות להנהיג וליצור גם תחת איום מתמיד.

תגיות:
איראן
/
יהדות התפוצות
/
יהדות איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף