הפעילות בוצעה על ידי לוחמי חטיבת סה"ר במחוז הדרומי, בשיתוף בילוש תחנת ערוער. במהלך סריקות שביצעו הכוחות בשטח, זיהו הלוחמים את הכלב ובדקו אותו באמצעות סורק שבבים. בעקבות הבדיקה אותרה בעלת הכלב תושבת נתיבות. בשיחה עימה סיפרה בעלת הכלב, העונה לשם "בלו" ומסוג שי-צו, כי הכלב נגנב ממנה לפני מספר שנים, וכי גורמים שגנבו אותו יצרו עימה קשר ודרשו כופר עבור השבתו.
הלוחמים לקחו את הכלב, דאגו לשלומו והשיבו אותו לבעליו. המפגש היה מרגש במיוחד, ובעלת הכלב הודתה ללוחמים על המסירות, האחריות והערנות. עוד נמסר כי משטרת ישראל רואה בחומרה כל פגיעה בבעלי חיים, ותמשיך לפעול בנחישות למען ביטחון הציבור, שלומם של בעלי החיים והשבת רכוש גנוב לבעליו החוקיים.
על פי המשטרה, הקטטה התנהלה בין בני חמולות, תושבי האזור. בתיעוד שפורסם נראים המונים דוהרים בכביש כשהם עם טנדרים ומסורים חשמליים בידיהם. שישה מעורבים עוכבו לחקירה, ומחקירה ראשונית עלה כי מדובר בסכסוך בין משפחות מהיישוב ערערה.