הדבר עלה בבדיקה שנערכה לאחר מותן של שתי עובדות בבית הזיקוק באשדוד והתברר, שזו החברה שסיפקה מיכלים גם לבית הזיקוק. גופות שתי העובדות הועברו למכון לרפואה משפטית כדי לבדוק את נסיבות המוות. תשובת המכון עדיין לא התקבלה לפיכך אין אפשרות בשלב זה לדעת מה גרם למותן של השתיים. עם זאת נוכח הממצאים של מינהל הבטיחות במשרד העבודה, ,הועברו היום הנחיות לגופים נוספים שגם אליהם מספקת החברה מיכלים. מדובר בעיקר בבתי חולים ומרפאות של קופות חולים.
בנוגע לסימון ובידוד, המשרד הנחה כי יש לסמן את המיכל באופן בולט בשלט "לא לשימוש - להחזרה לבדיקה" ולהפרידו משאר המיכלים התקינים. בנוגע לדיווח והחזרה, המשרד הנחה כי יש לדווח מיידית לאחראי הבטיחות/המחסן לצורך ריכוז המיכלים והחזרתם לספק לבדיקה מקיפה וכיול מחדש.
מבתי הזיקוק נמסר כי עד שלא תסתיים חקירת נסיבות המוות של שתי העובדות, ניצן גוייכמן (39) ואירינה רדצ'וק (52), הם אינם יכולים להתייחס לחקירה. במשטרה המבצעת את החקירה אומרים כי הם מכירים שבמיכלים היה חמצן. עם זאת החקירה עדיין בעיצומה ואי אפשר להתייחס לחשדות לפני סיומה.
כזכור, התאונה הקטלנית בה נהרגו שתי העובדות, התרחשה ביום רביעי בבוקר. השתיים נכנסו לחדר, שההמצאות בו חייבה שימוש בסרבלי עבודה חסינים ואטומים ובשימוש במערכת הזרמת חמצן. בשלב מסויים איבדו השתיים את ההכרה וכך מצא אותן אחד העובדים במקום. נסיבות המקרה עדיין אינן ברורות. ההערכה הראשונית הייתה כי השתיים נחנקו בשל תקלה במערכת הזרמת החמצן. נוכח ממצאי מינהל הבטיחות של משרד העבודה, נבדק חשד שהמיכל שחובר למערכת ההזרמה, הכיל גז אחר ולא חמצן כפי שהיה מוטבע עליו.