גורמים המעורים בפרטים מציינים כי המורה נפגעה ללא כל כוונה מצידו של התלמיד, שנחשב לילד איכותי ללא בעיות התנהגותיות. "שני הילדים לא בעייתיים ולא מכיתת חינוך מיוחד. באופן מקרי לחלוטין כך עולה, ברגע שהתלמיד הניף את הכיסא כחלק מהמריבה עם תלמיד אחר בן כיתתו, הכיסא פגע במורה שניסתה להפריד בין המתקוטטים. היא לא איבדה הכרה בשום מצב, פונתה במצב קל לבית החולים, ולאחר מכן שוחררה לביתה", אומר למעריב גורם המעורה בפרטים.
הגם שבבית הספר ובמשרד החינוך רואים את האירוע בחומרה רבה, החליטו שלא לדווח עליו למשטרה ולא להגיש תלונה במטרה לסגור את הפרשה בתוך כותלי בית הספר. במשטרה מציינים: "האירוע לא דווח למשטרה".
ממשרד החינוך נמסר: "האירוע החריג והחמור שאירע בבית הספר מטופל ומלווה בצמידות על ידי הפיקוח המחוזי, גורמי המקצוע במשרד ובשיתוף עיריית יבנה, תוך נקיטת צעדים חינוכיים ומשמעתיים. במקביל, המחוז מקיים שיח עם הקהילה הבית-ספרית ופועל להשבה מהירה של הלמידה לשגרה חינוכית. מפאת צנעת הפרט ולמען שלמות התהליך, לא ניתן להרחיב מעבר לכך בתקשורת".