בשעות הערב פרסמו רשות ניקוז ונחלים כנרת והקרן לשמירה על שטחים פתוחים ברשות מקרקעי ישראל הודעה משותפת, ובה עדכנו כי החלו עבודות שיקום שנועדו להסיר סכנת התמוטטות ולחזק את המבנה ההיסטורי במעיין. לפי ההודעה, המבנה הוכרז כמבנה מסוכן על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה עמק הירדן, לאחר שחלק מקירותיו קרסו.
היקף הפרויקט עומד על מעל 2 מיליון שקל והוא צפוי להימשך כארבעה חודשים, במהלכם האתר ייסגר זמנית, ובסיומם ייפתח מחדש לציבור ללא תשלום. עוד נמסר כי מילוי הבריכות בחצץ נועד לאפשר את ביצוע העבודות ללא סיכון למבקרים, תוך שמירה על המשך הנביעה.
נווה טוענת כי העבודות החלו ללא שיתוף ציבור וללא פרסום מלא של התוכניות, וכי הדבר פוגע באמון הציבור. "גם אם יש צורך בשיפוץ, הציבור זכאי לדעת מראש מה מתוכנן במקום שהוא משאב טבע ציבורי", אמרה.
"האתר לא נסגר והנביעה לא נחסמה ולא נאטמה, אלא על מנת לשמור עליה גם בתקופת העבודות מולאו שתי הבריכות בחצץ, שייאפשר את העבודות ללא שניתן יהיה לרחוץ בבריכות ולסכן חיים ובמקביל לאפשר את המשך הנביעה.
בניגוד לשמועות והשמצות כאלה ואחרות, המועצה האזורית עמק הירדן עמדה ותעמוד על כך שלאחר סיום העבודות האתר ייפתח בחזרה לציבור, לא ייגבה בו תשלום כלשהו ולא תימנע אליו הגישה".