ראש העיר הדרומית עולה להתקפה: המדינה מגרשת את הזוגות הצעירים שלנו

בדיון מיוחד בכנסת טען רוביק דנילוביץ' שהמדינה חייבת להחזיר את הטבות המס לעיר, וטען שבלעדיהן הצעירים עוזבים: "יש פה איום גדול על הנגב ואיום גדול על עתידה של ישראל"

רמי שני צילום:  Moshe Shai/FLASH90
 ראש עיריית באר שבע רוביק דנילובץ'
ראש עיריית באר שבע רוביק דנילובץ' | צילום: גיל נמט
2
גלריה

"מגרשים מהעיר את הזוגות הצעירים"

"אני לא מבין את ההיגיון של המדינה, שמצד אחד רוצה מטרופולין של חצי מיליון תושבים אבל מצד שני, מה שהיא עושה בפועל זה לגרש את האוכלוסיות הצעירות שלנו. אנחנו הראשונים שנרתמנו להסכמי הגג. היינו הראשונים להיאבק יחד עם המדינה במה שקשור למשבר הדיוק. מגרשים מהעיר את הזוגות הצעירים, את המגזר היצרני שעוברים לישובים שמסביב לעיר. כל הישובים האלה, מקבלים הטבות מס בהיקף של 16% - 18%. בשביל זוג צעיר שמתמודד עם יוקר המחיה  הגבוהה כמו היום, זה (הטבת מס) סוגר להם פינה של משכנתא ואני מבין אותם לחלוטין", אמר.

באר שבע עומדת בתבחין

על פי המפה המצורפת לפקודת המס, באר שבע אכן עומדת בתבחין זה. על פי הצעת תיקון פקודת המס, היקף האוכלוסיה לקביעת מדדי ההטבה אמור להיות 233 אלף תושבים. מספר התושבים הרשומים בה הוא קצת יותר מ- 215 אלף איש. הדברים נמסרו בחומר רקע שהוכן לקראת הישיבה של הוועדה. מדדים אחרים הם הסמיכות לגבול ומדד הפריפריאליות.

הכנסת אמורה לדון בהצעת חוק, לתיקון פקודת מס הכנסה, כפי שצוין להלן, דבר שיביא את העיר לעמידה במדד היקף האוכלוסיה שלה, לקביעת הטבות המס. על פי מחלקת המחקר של הכנסת, משנת 2014 עד שנת 2023, היה מאזן ההגירה של באר שבע שלילי. היקף ההגירה עמד על קצת יותר מ-14 אלף תושבים, הפחתה של כ 6%.

שכונת הפארק בבאר שבע בסמוך לפארק הנחל
שכונת הפארק בבאר שבע בסמוך לפארק הנחל | צילום: באדיבות החברה הכלכלית לפיתוח באר שבע

"באר שבע יכולה להיות החלום הישראלי החדש"

דנילוביץ' הציג בדבריו מצב, בו אוכלוסיה נרחבת בעיר מגיעה אליה לעבודה ולצריכה רפואית ותרבותית, אולם הם מתגוררים באחד הישובים מסביב לבאר שבע: "מצד אחד הם באים ואומרים 'אנחנו לא רוצים לעזוב את העיר'. באר שבע היא העיר שלנו. כאן נולדנו וגדלנו. אנחנו רוצים שהילדים שלנו ישארו במוסדות החינוך. אנחנו עובדים בעיר, אנחנו מקבלים בה שירותים רפואיים, אנחנו משתמשים במוסדות התרבות בה ואנחנו אפילו אוהדים של הפועל באר שבע. אבל אנחנו רק הולכים לישון (כלומר מתגוררים ר.ש) בישובים אחרים, בגלל שאנחנו מקבלים את הטבת המס. מדינת ישראל עושה דבר והיפוכו".

ראש העירייה הדגיש בדבריו את היקף האוכלוסיה שצפויה להגיע לעיר עם השלמת קריית התקשוב והסביר כי כדי שהם ישארו, העיר צריכה להיות אטרקטיבית עבורם: "בעוד כ-4 חודשים נכנסים אלינו 8,300 מהמוחות הטובים ביותר של קריית התקשוב. נשות ואנשי קבע וסדירניקים לתוך באר שבע. אנחנו צריכים להיות מספיק אטרקטיבים עבורם, ליצור בשבילם את הקהילתיות, תרבות פנאי כדי שיהיו חלק ממערכת החינוך. שהיו חלק מהמרקם הבאר שבעי. אחריהם יגיעו אנשי המודיעין. באר שבע עתידה לקלוט בשנתיים וחצי הקרובות 24 אלף צעירים וצעירות. אלו כלים מדינת ישראל נותנת לנו, ליצור כוח משיכה לעיר? אלו תמריצים? אלו הטבות? כאשר לכל הישובים מסביבנו מדינת ישראל מעניקה תמריצים".

"מדינת ישראל, תתעוררי"

דנילוביץ' הוסיף עוד, כי המאזן הדמוגרפי של הנגב לא השתנה: "הנגב הוא למעלה מ -60% משטח מדינת ישראל, אבל חיים בו פחות מ 9% מהאזרחים. זאת אומרת שבפועל, המדינה לא מחוללת שינוי. באר שבע היתה בחוקי הנגב המקוריים. התושבים קיבלו 12% הטבת מס ואז היתה הגירה חיובית. היתה נהירה לעיר לפני שהגיע אליה ההייטק ועוד הרבה דברים. דווקא בשעה היסטורית זו, באר שבע יכולה להיות החלום הישראלי החדש".

לדבריו, הטבת המס היא גרושים במה שמדברים על תקציב המדינה: "מדינת ישראל תתעוררי. תתעשתי ותקבלי את ההחלטות הנכונות והטובות לטובת מדינת ישראל".

תגיות:
באר שבע
/
הטבות לפריפריה
/
הטבות מס
/
רוביק דנילוביץ'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף