למעשה, אומר קידר, "התקייה" מאפשרת למוסלמים, בעיקר שיעים, לשקר, כל עוד זה משרת את המטרה הגדולה. "הסונים הם הרוב באסלאם, והרוב לא פוחד מאף אחד. לכן, השיעים נוקטים בזה הרבה יותר מאשר הסונים. הסוני משתמש בזה כשהוא נמצא בסביבה עוינת. למשל, כשהוא יגיע למדינה באירופה שבה מאוד שונאים את המוסלמים, אז הוא יעמיד פנים כאילו שהוא לא מוסלמי, כדי שלא יתנכלו לו", הוסיף.
בנוגע להגירה המוסלמית באירופה הדגיש: "ההגירה לאירופה היא הגירה בשביל לשרוד, על פניו. ברור שהרבה מהאנשים שבאים לשם לא מתכוונים לחזור לארץ מולדתם, אלא הם באים בשביל להישאר שם, ובשביל להפוך את אירופה לבית שלהם. הם אפילו לא מסתירים את זה. תשאל אותם לכמה זמן הם באו, והם יגידו שהם כאן בשביל להישאר".
קידר המשיך להציג את השקר של המשטר באיראן, דרך התקייה: "כל התקשורת שלהם מלאה בשקרים. הם מראים תמונה מאתר פגיעה, וכותבים למעלה 'תל אביב נחרבת'. כשברור מה באמת המצב. הם לא סיפרו שאין להם חיל ים וחיל אוויר. לא סיפרו כמעט שום דבר ממה שקורה אצלם בשטח. אלא שמזדהים עם השלטון, גם נוטים להאמין לו. אם הם תומכים בשלטון, הם לא מוכנים לקבל את הרעיון שהשלטון מרמה אותם".
אדם יגיד לך משהו, ועל פני השטח הוא אומר לך את זה, אך מתחת לפני השטח עומדת בכלל כוונה אחרת, שבינה למה שנאמר אין שום התאמה. מתחת לכוונה יש את מה שהוא מסתיר. קשה להבין את זה, וקשה גם להסכים עם זה. יגידו - 'אבל זה הוא אמר לי, אז מה אם הוא אמר?. מי אמר שהוא באמת התכוון לזה?".
לסיום, הציג ד"ר קידר את אחת מבעיות היסוד של האזור, לתפיסתו: "אנשי המערב כמונו, פשוט לא מבינים את הקטע הזה, ולדעתי גם לא רוצים להבין את זה. מכיוון ש'מה אתה הופך אותם לשקרנים. זה לא יפה, זה לא פוליטיקלי קורקט', וזאת הבעיה. אנחנו צריכים להכיר את הסביבה שבה אנחנו צריכים לחיות, כי אחרת פשוט לא נוכל לחיות בה".