חשש לקריסת המבנה בנפילה ישירה ברמת גן, הרס כבד במקום: "זה היה מפחיד"

צוותי חירום פועלים כעת במספר זירות פגיעה במבנים בעיר רמת גן, כאשר ישנן כעת שלוש זירות מרכזיות, ובאחת מהם נרשם הרס כבד וחולצו מספר לכודים

משה כהן צילום: אבשלום ששוני
זירת נפילה ברמת גן | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

​לאחר הירי האחרון מאיראן לעבר אזור המרכז, התקבלו דיווחים על עשרות זירות בשלל מקומות, כאשר לוחמי האש ממחוז דן פועלים בשעה זו במספר זירות של פגיעות ישירות במבנים בעיר רמת גן. זאת כשה​זירה מרכזית היר במבנה בן 3 קומות ובמקום נרשם הרס כבד מאוד. לוחמי האש חילצו מספר לכודים שהיו במקלט המבנה ו​עד כה פונו מהזירה שני נפגעים שהועברו להמשך טיפול.

בנוסף, הלוחמים פועלים ברגעים אלו לחילוץ פצוע נוסף מבין הריסות המבנה. כמו כן, הם פעלו לניתוק מקורות אנרגיה וגז בזירה למניעת פיצוץ משני. עמוד יסוד מבטון עף מהקומה נרביעית בעקבות ההדף ורמס רכב חונה. למרבה המזל, בקומת המסחר יש בית קפה ותיק, שהיה סגור בגלל פסח. שני עובדים שמשפצים את בית הקפה אמרו: "הספקנו לרדת למקלט וזנ המזל הגדול שלנו".

חזי, בעל עסק סמוך למקום העיד כי "היה פיצוץ מאוד חזק והדף והנזק כבד". בעלת חנות סמוכה: "לא הספקתי להגיע למקלט וראיתי את הפגיעה בבניין. זה היה מפחיד". המאפיה הסמוכה גם היא, במזל, סגורה בגלל פסח. "הקדוש ברוך הוא שומר עלינו".

ב​זירה נוספת בעיר נרשמה פגיעה בדירת מגורים נוספת בעיר ונזק נגרם למקום. ב​זירה שלישית דווח על פגיעה במבנה עם נזק והרס. צוותים נוספים בדרכם למקום.

מהזירה ברמת גן
מהזירה ברמת גן | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

​לוחמי האש ממשיכים בסריקות נרחבות בכלל הזירות על מנת לשלול הימצאות לכודים נוספים. "​יש להישמע להנחיות כוחות הביטחון בשטח ולהימנע מהגעה לזירות", נמסר.

אורן שישינסקי, כבאות והצלה: "אנחנו נמצאים בשליטה מוחלטת על הזירה. תוך זמן קצר הגיעו צוותים ומדובר פה באזור עם צפיפות אורבנית גדולה, היה קושי בשלבים הראשונים. הפעלנו את היחידה המיוחדת עם האופנועים. יש זוג מבוגר סיעודי שנמצא במקום בטוח שלא צריך לפנות אותו. הנפגעת באירוע לא הייתה במרחב מוגן, אלא הייתה בכניסה לסופרמרקט. אפשר לראות פה נזק היקפי כתוצאה מהשברים ונכון לעכשיו אנחנו בהמשך סריקות עד לזיכוי מוחלט. נצטרך לבדוק את העמידות של המבנה יש חשש לקריסה".

מעיריית רמת גן נמסר: "בהמשך למטח האחרון ששוגר מאיראן לעבר אזור המרכז, אותרו 6 זירות נפילה של מצרר ו/או רסיסים ברחבי העיר. נרשמו נזקים למספר מבנים, רכבים ותשתיות ציבוריות. צוותי החירום והביטחון פועלים בכלל הזירות, חלקן עדיין בטיפול. חלק מהמבנים נמצאים בסכנת קריסה, צוותי ההנדסה נמצאים בזירות. ישנם מספר נפגעים עד דרגת בינוני, פרטים נוספים בהמשך. ב-3 מן הזירות נרשמו פגיעות במבנים ודירות. ב-3 הזירות האחרות נזק לרכוש".

פגיעה ישירה ברמת גן מטיל מתפזר
פגיעה ישירה ברמת גן מטיל מתפזר | צילום: אבשלום ששוני

ראש העיר רמת גן, כרמל שאמה הכהן: "צוותי החירום והעירייה נמצאים בכל הזירות, מטפלים בתושבים ופועלים להשבת הסדר למרחב הציבורי, אני קורא לתושבים לא להגיע לזירות הנפילה ולאפשר לצוותי החירום לבצע את עבודתם".

תגיות:
רמת גן
/
פגיעה ישירה
/
המלחמה עם איראן
/
נפילת טיל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף