איראן וארצות הברית מקיימות היום (שבת) שיחות שלום בפקיסטן, בצל חוסר אמון עמוק בין הצדדים ופערים ברורים בדרישות המרכזיות של כל אחד מהם. המגעים, שנועדו להביא לסיום המלחמה בין המדינות, נפתחים באווירה מתוחה כאשר הפערים בין שתי היריבות המושבעות ניכרים כבר בשלב הפתיחה. מקור במשרד החוץ הפקיסטני מסר כי משלחת סינית תגיע היום לאסלמבאד כדי לסייע למתווכים הפקיסטנים בשיחות בין ארה"ב לאיראן, כך דווח ברשת אל-ערבי הקטארית. לפי הדיווח, בייג'ינג עשויה להציע ערבויות אם יושג הסכם.
המשטר בטהרן נערך לתרחיש קיצון: איראן מקימה מחסומי דרכים וביצורים במתקן הגרעין המרכזי באספהאן, ברקע האיומים הגוברים לפעולה קרקעית של ארצות הברית או ישראל להחרמת מאגרי האורניום המועשר שברשותה. על פי דיווח בעיתון הבריטי "הטלגרף", תצלומי לוויין חושפים כי האיראנים חסמו שלוש כניסות למנהרות המתקן באמצעות סוללות עפר, גדרות וערימות של הריסות.
ארגון UN Watch, הפועל מז'נבה ועוקב אחר פעילות האו"ם, פרסם היום דרישה המופנית למדינות דמוקרטיות ברחבי העולם. הארגון דורש ממדינות כמו קנדה, צרפת, ספרד, נורווגיה, הולנד, בריטניה ואוסטרליה לספק הסברים מדוע הן לקחו חלק בבחירתן של מדינות, הידועות כמפרות סדרתיות של זכויות אדם, ביניהן איראן, לתפקידי מפתח בוועדות האו"ם שאמורות לפקח על תחום זה בדיוק.
זוהראן ממדאני המועמד אולי לא היה מזהה את זוהראן ממדאני ראש העיר. לאחר 100 ימים בלבד בלשכה בסיטי הול, ראש העיר בן ה-34 של ניו יורק, המוסלמי הראשון בתפקיד והצעיר ביותר מזה דור, מציג דמות מורכבת בהרבה מהמהפכן שהלהיב את ההמונים בקמפיין. הסוציאליסט הדמוקרטי שהבטיח לשנות סדרי עולם, מוצא את עצמו כעת מתמרן בין אידיאולוגיה שמאלית רדיקלית לבין מציאות פיסקאלית קשוחה ופשרות פוליטיות כואבות.