אחרי שקלטה עשרות אלפי מפונים: אילת זוכה בפרס לאחדות ישראל

עיריית אילת זכתה בפרס ירושלים לאחדות ישראל לשנת 2026, לאחר שקלטה עשרות אלפי מפונים והובילה יוזמות קהילתיות לחיזוק החיבור בין קבוצות שונות בחברה

רמי שני צילום:  Moshe Shai/FLASH90
עקבו אחרינו
אילת
אילת | צילום: יוסי אלוני
3
גלריה
שלושת הנערים החטופים
שלושת הנערים החטופים | צילום: באדיבות המשפחות

ביחד עם העיר אילת, זכו בפרס עוד 4 גופים: עדת הצופים - תנועת הצופים העבריים, ברית הנגב וההר, מכון שטראוס - עמיאל ומדרשת השילוב נטור. עדת הצופים העבריים היא מסגרת חינוכית ותיקה המשלבת חניכים דתיים וחילוניים בפעילות משותפת בשבטים מעורבים בטיולים ובקומונות שנת שירות. בכך היא יוצרת מודל של חיים משותפים המבוססים על זהות יהודית רחבה וכבוד הדדי. 'ברית הר הנגב' הוא מיזם שנוצר במטרה לבנות גשר של אמון ושיח בין קהילות המרוחקות זו מזו אידאולוגית.

בת גלים שער
בת גלים שער | צילום: יוסי אלוני

מדובר במיזם אזרחי המחבר בין תושבי מערב הנגב לתושבי גוש עציון באמצעות מפגשי עומק, סיורים משותפים ויוזמות שטח. מכון שטראוס - עמיאל, שזכה בקטגוריה הבין לאומית מלווה ומכשיר מנהיגות רוחנית וחינוכית לשליחות בקהילות יהודיות בתפוצות. באמצעות מאות שליחים הוא פועל לחזק את הזהות היהודית ואת הזיקה לישראל, תוך יצירת חיבורים בין זרמים וקהילות יהודיות בעולם. מדרשת השילוב נטור מפעילה בית מדרש המשלב דתיים וחילונים בלימודי קודש וחול ובמפגש אנושי מעמיק. כך היא מטפחת זהות יהודית ישראלית משותפת המבוססת על הקשבה וכבוד לריבוי דעות.

תגיות:
אילת
/
חטיפת הנערים
/
פרס ירושלים
/
השייח' מואפק טריף
/
מפונים
/
אחדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף