"לטיסה יש ערך מוסף", אומר שי שמעון, טייס במטוס קל שביחד עם עשרות טייסים מתנדבים מוביל מבצע ייחודי של העצמה אישית לנכי צה"ל, באמצעות טיסה בשמי הארץ, במהלכה ניתנת להם האפשרות להטיס את המטוס. ביום שישי, יתקיים במצדה מבצע של טיסות בשיתוף בית הלוחם באר שבע ובהשתתפות כ-50 נכי צה"ל.
שמעון (57), הפך את הסיוע ומתן ההעצמה באמצעות הטיסה בשחקים, לדרך חיים והקים את עמותת "עננים" שהוא היו"ר שלה, הכוללת עשרות טייסים מתנדבים, לצד אנשי צוותי קרקע שגם הם פועלים בהתנדבות מלאה, כאשר היעד הוא לסייע בדרך חווייתית וייחודית לילדים עם צרכים מיוחדים ולנכי צה"ל.
שמעון, מתכנת מחשבים וחוקר תאונות אוויריות במשרד התחבורה, החל את פעילותו הייחודית כטייס אזרחי על מטוס קל לפני כ-16 שנים. "בגיל 40 הגשמתי חלום ילדות והוצאתי רישיון טיסה ואז התחלתי להשתמש במטוס הקל כאמצעי לתרומה ייחודית לקהילה", הוא מספר, "פניתי לעמותות, בהן "קו לחיים", המסייעת לילדים המתמודדים עם ניוון שרירים, "זיכרון מנחם" הפועלת למען ילדים חולי סרטן", הכפר השיקומי "עדי נגב" ועמותות נוספות. היעד שלנו היה לסייע ולהעניק העצמה, ביטחון עצמי והגשמת חלומות לילדים ולבוגרים. ביחד עם טייסים מתנדבים נוספים ממנחת המטוסים בראשון לציון, התחלנו להטיס בסבבים ילדים הזקוקים לחיבוק".
בתחילה השתתפו בפעילות הייחודית כ-20 טייסים מתנדבים, כאשר בכל מבצע, הגיעו ילדים, שחוו את החוויה המיוחדת של טיסה והטסה בשחקים.
הטייס מסביר כי הסמל שנבחר לעמותת "עננים", שהוא היו"ר שלה – כנפיים - מסמל משני צידיו מסרים חשובים: "החיבוק שלנו לאותן אוכלוסיות הזקוקות לחיבוק ומצד מסמלות מעוף והאפשרות לטוס ולהגשים יעדים רבים בחיים. השמיים הם הגבול. הטיסה החווייתית העניקה להם ערך מוסף ואני מכיר ילדים שבגיל 13-12 טסו ובגיל 18, לאחר גיוסם לצה"ל, סיפרו שתעודת הטייס ליום אחד נשארת תלויה בחדרם. זו חוויה מיוחדת להרבה שנים ולמזכרת".
ליוזמה הייחודית הצטרפו טייסים מתנדבים רבים. "יש כיום כ-80 טייסים חברים מהמנחת בראשון לציון, שפועלים בהתנדבות. ישנם ביניהם רופאים, עורכי דין, טייסי חיל האוויר לשעבר ובעלי מקצועות חופשיים. ויש לנו גם מתנדבים בצוותי הקרקע", הוא מספר בסיפוק – "גם יזמנו פעילות בשיתוף עם חיל האוויר. בשנים 2021, 2022 ו-2023, לפני שפרצה המלחמה, היינו מטיסים ילדים משדה תימן לחצרים או נבטים וגם מהמנחת במגידו לרמת דוד ובסיום הטיסה התקיים טקס הענקת התעודות".
לאחר פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", הפעילות התמקדה בקרב נפגעי המלחמה והיא התקיימה במנחתים אזרחיים. "הטסנו במטוסים ילדים ממשפחות מפונות בעוטף עזה והם חוו את חווית ההטסה וגם התחלנו לפעול בקרב נכי צה"ל שבשיקום", הוא מספר עוד – "המטרה שלנו היתה ליצור העצמה אישית. בזכות זה שהצליחו להטיס מטוסים, הם זוכים לחיזוק באמונה בעצמם וביכולות שלהם".
ביום העצמאות, התקיים מבצע ייחודי של מטס מעל לכיכר החטופים בתל אביב, במהלכו יצר מבנה מטוסים את סמל המטה להשבת החטופים. ביום שישי, צפוי להתקיים עוד מבצע טיסות מיוחד וייחודי, בשיתוף בית הלוחם באר שבע. "כ-50 חברים בבית הלוחם בבאר שבע, יגיעו למנחת המטוסים במצדה ומשם נטוס באזור ים המלח. בסיום הטיסה, במהלכה הם גם יחוו את חוויית ההטסה, נקיים טקס מיוחד של הענקת התעודות והכנפיים", מספר עוד שמעון – "הכוונה היא להמשיך ולהרחיב את הפעילות ולשתף פעולה עם בית הלוחם בכל הארץ".