בין שדה הקרב למעבדות: לוחם המילואים שמפתח את הטכנולוגיות - תוך כדי הלחימה

בשבוע ההוקרה למילואימניקים, סיפורו של ל' מהצפון מדגים את החיבור בין לחימה לפיתוח מערכות צבאיות. הוא נע בין סבבי מילואים בעזה לבין עבודתו ברפאל, שם מפתח טכנולוגיות ניווט ואוטונומיה ללוחמים

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
עקבו אחרינו
ל' ראש צוות בחברת "רפאל מערכות לחימה מתקדמות" ולוחם מילואים
ל' ראש צוות בחברת "רפאל מערכות לחימה מתקדמות" ולוחם מילואים | צילום: אלבום פרטי
3
גלריה
מילואמניקים
מילואמניקים | צילום: דובר צה''ל

אחד הפרויקטים שהוביל הוא "חוד עקב" – מערכת ניווט ללוחמים הפועלת גם ללא GPS, שנולדה מתוך האתגרים שחווה בעצמו כלוחם. מאז תחילת המלחמה המערכת נכנסה לשימוש מבצעי רחב בצה"ל. בנוסף, לקח חלק בפיתוח מערכת הניווט של החימוש המשוטט "מעוז", המיועד למשימות איתור ותקיפה טקטיות ופעל רבות בלחימה ברצועת עזה.

מערכת ''כיפת ברזל'', רפאל
מערכת ''כיפת ברזל'', רפאל | צילום: רפאל

באחד מסבבי הלחימה, לאחר שבועות בעזה, הגיע ישירות לשלוחת רפאל בבאר שבע. "הייתי במשרד עם מדים מאובקים, היה ברור שצריך להבין מה קורה בשטח ולהבין אם המערכות עובדות כשורה ובמידה ולא לשפר אותן בהתאם" הוא מספר, "יש דברים שאתה פוגש בשטח ואי אפשר ללמוד בשום מקום אחר והיכולת לקחת את זה ולתרגם לטכנולוגיה – זו זכות גדולה".

בשבוע שבו ישראל מצדיעה למשרתי המילואים, סיפורו של ל' מדגים כיצד עבור חלקם השירות לא נעצר כשהלחימה נגמרת. הוא ממשיך לנוע בין העמדות בעזה לבין חדרי הפיתוח ברפאל, בין החלטות בשטח לבין קוד ואלגוריתמים  ובתווך נבנות המערכות הבאות שיחזרו שוב אל הלוחמים בשדה הקרב.

תגיות:
רפאל
/
מילואים
/
אמצעי לחימה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף