דלת מסתובבת: אלו המקצועות שמפוטרים ראשונים בכל משבר

דוח מיוחד של שירות התעסוקה מצא כי מרבית היוצאים ממעגל העבודה במהלך שאגת הארי נפלטו גם לפחות באירוע חירום נוסף אחד בשש השנים האחרונות

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
עקבו אחרינו
שירות התעסוקה
שירות התעסוקה | צילום: דוברות שירות התעסוקה
2
גלריה

המקצועות שנפגעים ראשונים

מדובר למשל ב-78% מהמטפלים האישיים ו-75% מעובדי המכירות. יתרה מזאת, 71.3% מכלל הנשים שנפלטו ממעגל העבודה בשאגת הארי נפלטו גם לפחות מאירוע חירום נוסף אחד בשש השנים האחרונות ומחציתן נפלטו בלפחות שלושה אירועי חירום נוספים.

דפוס זה, מדגישים בשירות התעסוקה, אינו מקרי והוא נובע מהעובדה שבשגרה שיעוריהם בענפים הכרוכים בעבודת חוץ והתקהלות גבוה משיעורן של קבוצות אחרות - צעירים עובדים בשיעורים גבוהים בענפי הפנאי, התרבות, הבילוי והמכירות; נשים עובדות בשיעורים גבוהים בענפי הטיפול, המכירות וקבלת קהל פרונטלית; וחרדים, בעיקר נשים חרדיות, בענפי טיפול וחינוך). לפיכך, בכניסה למצבי משבר המתאפיינים בצמצום התקהלות והגבלת יציאה החוצה עולה שיעורם בקרב הנרשמים כדורשי עבודה.

ממשבר למשבר

לשכת התעסוקה. ארכיון
לשכת התעסוקה. ארכיון | צילום: יוסי זמיר, פלאש 90

"יודגש, כי קצב ההתאוששות מושפע לא רק מחסינות השוק אלא גם ממשך אירוע החירום ומהיקף השפעתו על האוכלוסייה", אומרים בשירות התעסוקה.

תגיות:
חרדים
/
עבודה
/
שירות התעסוקה
/
צעירים
/
נשים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף