"ואני, אני אייל אשל, שלפני אלף ימים בדיוק החיים שלי נעצרו. ברגע אחד הפכנו ממשפחה שמחה למשפחה שחיה עם שבר שלא יתאחה לעולם. משפחה שמגדלת ילדה מתה. אני לא רוצה שאף אחד מכם יבין אפילו את המשפט הזה. אלף ימים שעברו, אלף ימים שבהם אנחנו מבקשים רק דבר אחד, אמת, צדק. בידם המילה הכל-כך משמעותית - תיקון. בשבעה באוקטובר קרה כאן המחדל הגדול ביותר בתולדות מדינת ישראל. הופקרה מדינה שלמה. הופקרו הילדים שלנו להישרף למוות באש המחדל. ובזמן שאנחנו מחפשים תשובות, יש מי שמנסים למחוק את הכתם הנורא הזה, לשכתב את כל הסיפור הזה, לטשטש את האחריות. מנסים להרגיל אותנו לחשוב שהאסון לא כל כך נורא, הוא נסבל בשביל ניצחון מדומיין.
"כשנתניהו אמר שאנחנו כפסע מהניצחון המוחלט, הוא התכוון לניצחון עלינו, המשפחות השכולות. כבר שלוש שנים אנחנו נלחמים והוא כפסע מניצחון מוחלט עלינו, כי הוא מאמין שנשכח. הוא מאמין שהזמן עבר וינקה אותו ואת הממשלה שלו, כי הוא מאמין שכולנו טיפשים. אבל הוא לא מבין דבר אחד, הם כולם נפלו פה על הדור הלא נכון של משפחות שכולות. הוא מאמין שנתרגל לחיים של הפקר וטיוח, שנתרגל לזה שאף אחד לא נושא באחריות. בנימין נתניהו, איפה ניצחנו? בעזה חמאס מתעצם ובונה את עצמו מחדש, בלבנון, מדינות זרות מחליטות עלינו, על איראן לא צריך להרחיב. אפילו כאן בבית בינינו אנחנו מפסידים.
"בכל פעם שאני עומד מעל הקבר של רוני, בחלקה הצבאית בכפר סבא, אני נותר בלי מילים.איך אבא צריך להסביר לבת שלו שנשרפה למוות בחמה על נחל עוז, שהמדינה שהייתה אמורה להגן עליה כשלה בהנהגה וכשלה בהגנה עליה? איך מסבירים לילדה שלא תחזור, שאיש לא שילם עדיין מחיר? איך מסבירים לה שהמטרה העליונה של המנהיגים זה לטייח את המוות שלה ולברוח מאחריות? אי אפשר להסביר. בושה. באמת בושה".
במקביל לאירועים, נרשמה הערב חסימה בנתיבי איילון. מהמשטרה נמסר כי הציר נפתח לתנועה לאחר שהשוטרים פינו מפגינים שחסמו את הכביש ועצרו שמונה מפירי סדר. במשטרה הדגישו כי הם מאפשרים את חופש המחאה, אך לא יאפשרו חסימות כבישים או פעולות המסכנות את משתמשי הדרך.