שינויי האקלים כבר אינם תרחיש עתידי, אלא מציאות שמשפיעה על החקלאות בישראל ובעולם. עונות חמות יותר, גלי חום ממושכים, מחסור במים ואירועי יובש הופכים לאתגר קבוע עבור המגדלים, ומחדדים את הצורך בזנים המסוגלים לשמור על יבול איכותי גם בתנאי עקה.
בחברת הזרע מסבירים כי עבודת הפיתוח של זן חדש אינה מתחילה חודשים לפני העונה, אלא שנים רבות מראש. כבר היום מפתחים ובוחנים זנים שנועדו לתת מענה לאתגרים הצפויים בשנים הקרובות, בהם טמפרטורות גבוהות יותר, זמינות נמוכה של מים, הופעת מחלות חדשות ושינויים בתנאי הגידול.
במסגרת תוכניות הטיפוח של החברה מושם דגש על פיתוח זנים בעלי מערכת שורשים חזקה, יכולת טובה יותר להתמודד עם עקות חום ויובש, יציבות ביבול ואיכות פרי גבוהה גם בתנאי גידול מאתגרים. במקביל מושקעים מאמצים בפיתוח עמידויות למחלות ובשיפור היעילות החקלאית, כדי לאפשר למגדלים להפיק יותר מכל טיפה של מים. גישה זו משקפת את מגמת הפיתוח של החברה בעולם, הכוללת טיפוח זנים עמידים יותר לחום וליובש לצד פתרונות לחיסכון במים.
לצד העגבניות, מתמקדת החברה גם בפיתוח זני בצל, אבטיח, מלון וירקות נוספים, תוך התאמתם לתנאי הגידול המשתנים ולצורכי השוק. בכל אחד מהגידולים מושם דגש על שילוב בין עמידות לתנאי מזג האוויר לבין איכות מסחרית גבוהה- טעם, אחידות, יבול יציב וחיי מדף ארוכים, תכונות הנדרשות כיום לכל אורך שרשרת האספקה, מהשדה ועד לצרכן.
בעידן שבו כל טיפה הופכת למשאב יקר יותר, החדשנות הגנטית הופכת לכלי מרכזי בהתמודדות עם אתגרי החקלאות. מבחינת המגדלים, ההיערכות לקיץ הבא מתחילה הרבה לפני שהטמפרטורות עולות.