המאבק בערד מחריף: ילדים מבית ספר של חסידות גור השליכו אבנים

ילד בגן ממלכתי בערד נפגע מאבן שהושלכה מבית ספר סמוך של חסידות גור. העירייה זימנה את מנהל בית הספר לבירור והודיעה על הצבת גדר למניעת מקרים נוספים

רמי שני צילום:  Moshe Shai/FLASH90
עקבו אחרינו
אלפי חרדים מחסידות גור מפגינים נגד חוק הגיוס בערד
אלפי חרדים מחסידות גור מפגינים נגד חוק הגיוס בערד | צילום: פלד ארבלי

גורמים בערד אומרים, כי אין זו הפעם הראשונה שמתרחש אירוע כזה. גם בעבר היו מקרים כאלה, במקרה הזה ילד נפגע ונלקח לטיפול רפואי. תושבים בעיר שהתוודעו למקרה אומרים, כי לא מספיק להגיד לילדים "נו נו נו". צריך לנקוט בצעדים, שימנעו את המקרה הבא. להציב פיקוח או למנוע חפיפה בין זמני היציאה של התלמידים מבית הספר ומהגן או ליישם פתרונות אחרים.

"מיד עם היוודע המקרה, זומן מנהל בית הספר הסמוך, משם הושלכה האבן, לבירור דחוף אצל ראש העיר, ביחד עם סגנו ומחזיק תיק החינוך בערד גיא בריוזה. בפגישה הובהר באופן חד משמעי למנהל, כי אירועים חמורים מסוג זה אינם יכולים להתרחש במוסד חינוכי וכי על הנהלת בית הספר לנקוט בכל הצעדים הנדרשים, כדי לימנוע הישנות מקרים דומים בעתיד", הוסיף מעיין.

בעירייה החליטו לבצע הפרדה ממשית בין שני מוסדות החינוך: "כבר מחר בבוקר, תוצב גדר בחצר בית הספר, שתמנע את התקרבות התלמידים לאזור גן הילדים" מסר ראש העיר. "בנוסף, מנהל בית הספר יקיים בירור עם איש הצוות החינוכי שהיה אחראי על החצר בזמן האירוע והנושא יטופל במלוא החומרה. עיריית ערד תמשיך לפעול בנחישות, כדי להבטיח את שלומם וביטחונם של כל ילדות וילדי העיר".

תגיות:
ערד
/
המגזר החרדי
/
חסידות גור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף