עוד הם מוסיפים: "האוניברסיטה היא מרחב ללימוד משותף, חופש אקדמי, שוויון ומפגש של אנשים ורעיונות. אלה הם הערכים שעליהם מושתתת האקדמיה בישראל, ועליהם יש לשמור מכל משמר. אלה גם ערכיה הבולטים של אוניברסיטת חיפה שמקיימת הלכה למעשה, מדי יום ביומו, קמפוס מגוון ומכיל".
במכתב שנשלח לחברי ולחברות הכנסת לקראת ההצבעה בקריאה שנייה ושלישית, קוראים חברי וחברות ההנהלה האקדמית באוניברסיטת בר-אילן לעצור את הרחבת ההפרדה לתארים שניים ושלישיים ולמסגרות מחקריות. לדבריהם, "בתארים מתקדמים - שכל מהותם היא מפגש מחקרי, ויכוח ביקורתי, עבודת מעבדה משותפת וחשיפה לדעה השונה - הפרדה משמעותה פגיעה בשוויון וגם פגיעה ישירה באיכות המחקר, בהכשרה האקדמית ובחופש ההוראה".
בגילוי דעת של בכירי האוניברסיטה הפתוחה על חוק ההפרדה המגדרית הם מדגישים: "אין מדובר בשינוי טכני באופן קיום הלימודים, אלא בשינוי הנוגע למהותה של האקדמיה בישראל" ומוסיפים: "הרחבת ההפרדה המגדרית במרחב הציבורי היא פגיעה בעקרונות היסוד של ההשכלה הגבוהה: שוויון, חופש אקדמי, מצוינות במחקר ובהוראה וקהילה אקדמית פתוחה ומגוונת".
עוד מוסיפים: "אנו גאים במיוחד בתרומתנו להנגשת ההשכלה הגבוהה לחברה החרדית. למעלה מ-3500 סטודנטים וסטודנטיות חרדים לומדים כיום באוניברסיטה הפתוחה והם עדות כי ניתן להרחיב את הנגישות להשכלה גבוהה, לפעול ברגישות תרבותית ולהעניק הזדמנות אמיתית למגוון האוכלוסיות, מבלי לוותר על ערכיה היסודיים של האקדמיה".
במכתבה ממליצה סלע לקיים את הדיון הנוסף ולאחריו לשקול האם יש צורך לחדש את הדיונים בהצעת החוק וקובעת כי המחקר היה רלוונטי להליך החקיקה, וכי "היה ראוי ונכון" להביאו בפני הוועדה.
באוניברסיטה הפתוחה מדגישים כי לימודים אקדמיים במרחב משותף לנשים ולגברים הם חלק מהותי בעשייה האקדמית: "המפגש בין נקודות מבט מעודד חשיבה ביקורתית, יצירת ידע חדש, מחקר איכותי והוראה מצוינת. הפרדה מגדרית בקמפוס אינה מתיישבת עם ערכים אלה, ועלולה לפגוע באופייה של האקדמיה כמרחב משותף של לימוד, מחקר, דיון והחלפת רעיונות".