החשד ברחובות שמסעיר את ההורים: "מה את מפחדת? בואי"

יומיים לאחר ששתי ילדות סיפרו כי גבר ניסה לקרוא להן לרכבו, החשודים טרם אותרו ולא הוגשה תלונה רשמית. מאות הורים הצטרפו לקבוצות חירום ודורשים להגביר את הסיורים בעיר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
צעיר ברחובות קורא לילדות להיכנס אליו לרכב | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

אף שהמשטרה בדקה את נסיבות האירוע, תושבים רבים אומרים כי תחושת הביטחון שלהם התערערה, והורים רבים החליטו שלא להמתין למענה מצד הרשויות והחלו להתארגן באופן עצמאי.


גבר קורא לילדות ברחובות להיכנס אליו לאוטו | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

האירוע, כאמור, התרחש בליל חמישי, סמוך לשעה 22:00, ברחוב הרי גלבוע בשכונת רחובות ההולנדית. על פי החשד, שתי ילדות עשו את דרכן לביתן כאשר לפתע ניגש אליהן גבר שיצא מרכבו כאשר גבר נוסף יושב ברכב. לטענת הילדות, אחד מהם קרא להן להתקרב ולעלות לרכב. הוא פנה אל הילדות וצעק לעברן "מה את מפחדת? בואי!" ולאחר שהבנות נמלטו מהמקום החל לקלל אותן.

רחוב הרצל ברחובות
רחוב הרצל ברחובות | צילום: לי סעדון

"איפה השיטור העירוני, במיוחד עכשיו כשיש חופש גדול?", כתבה אחת התושבות. תושב אחר הוסיף: "כבר תקופה ארוכה שקורים ברחובות דברים נוראיים ואין ביטחון בעיר". אחרים קראו להגברת הסיורים והפיקוח בשכונות בשעות הערב.

"מדינה חולנית והזויה שמסכנת את האזרחים שלה יום ביומו ומכניסה מחבלים בפוטנציה לעבודות או נותנים להם להסתנן לארץ בלי פיקוח או גבול!", כתב גולש נוסף.

גולש אחר הוסיף: "במצב כזה לא ביטחוני שיש במדינה אסור להסתובב בלילה לבד בכל גיל, אתם מבינים שמסתננים אלפים כל יום לשטח ישראל מהגבולות הם שוברים את הגדרות ונכנסים ואיפה משטרת ישראל משטרת הגבולות נרדמו בשמירה אפילו ניידת אחת לא מפטרלת בכל עיר רק שקורה אסון הם צצים, תצאו מהמשרדים ולעבוד בשטח תחפשו טרוריסטים מחבלים סוטים המון פשע יש בכל עיר".

במקביל, הורים בעיר החליטו לקחת את העניינים לידיים. בתוך שעות ספורות הוקמו שתי קבוצת וואטסאפ ייעודית, אחת מהן "קבוצת חירום הורים וילדים – רחובות החדשה", שמטרתה לאפשר דיווח בזמן אמת על אירועים חריגים, שיתוף מיקום במקרה חירום והזעקת תושבים הנמצאים בקרבת מקום. בתוך זמן קצר הצטרפו לקבוצה מאות תושבים, ומספר החברים ממשיך לעלות.

במשטרה מדגישים כי חקירה יעילה מחייבת קבלת תלונה מסודרת וגביית עדויות מהמעורבים. אף שעל פי הפרסומים הראשוניים טרם הוגשה תלונה רשמית במועד הפצת הסרטון. בינתיים, ברחובות נדמה שהמקרה הפך להרבה מעבר לאירוע נקודתי. עבור הורים רבים, הוא הציף את החשש לביטחון ילדיהם בעיקר בחופשת הקיץ, במהלכה בני נוער רבים מסתובבים בחוץ.

תגיות:
משטרת ישראל
/
רחובות
/
ילדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף