כשהגלים מחברים בין אנשים: תערוכה מרגשת לזכרו של עידו אביב ז"ל

הקבוצה מפגישה על קו המים בין מתמודדי נפש לבין גולשים מהקהילה הרחבה, ויוצרת מרחב שבו הגלים מטשטשים גבולות, בונים ביטחון עצמי ומאפשרים קשרים אנושיים חדשים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
קבוצת הגלישה המשולבת "עוגן במים"
קבוצת הגלישה המשולבת "עוגן במים" | צילום: יחצ

איך נראה חיבור אמיתי בין אנשים? לפעמים הוא מתחיל דווקא בלב הים. קבוצת הגלישה המשולבת "עוגן במים", הפועלת במסגרת תוכנית עמיתים של החברה למתנ"סים בשיתוף מועדון הגלישה סרף סייקל בקריית ים, מסכמת שנה של פעילות יוצאת דופן בתערוכת צילום מרגשת שתיפתח ב־18 באוגוסט בבית היינה בקריית חיים.

הקבוצה מפגישה על קו המים בין מתמודדי נפש לבין גולשים מהקהילה הרחבה, ויוצרת מרחב שבו הגלים מטשטשים גבולות, בונים ביטחון עצמי ומאפשרים קשרים אנושיים חדשים. במהלך השנה מצאו המשתתפים בים לא רק תחביב, אלא גם מקום של שייכות, צמיחה והחלמה.

התערוכה מוקדשת זו השנה השנייה לזכרו של עידו אביב ז"ל, מדריך גלישה במועדון סרף סייקל שנפל במלחמת חרבות ברזל. עידו האמין בכל ליבו בכוחה של הגלישה לחבר בין אנשים וביכולת של הים לשמש מרחב מרפא ומעצים לכל אדם. חזונו ממשיך לחיות דרך הפעילות הקהילתית והחיבורים שנרקמים במסגרת הקבוצה.

מאחורי עדשת המצלמה עומדת דניאל שלמונה, מובילת ההשתלבות בקהילה של תוכנית עמיתים במרכז הקהילתי בית היינה. במהלך השנה תיעדה דניאל את הרגעים הקטנים והגדולים של המשתתפים במים ומחוצה להם. צילומיה, שיוצגו בתערוכה, מספרים את סיפורה של קהילה שנבנתה סביב אהבת הים והאמונה בכוחם של אנשים לצמוח יחד.

באופן מצמרר ומרגש במיוחד, גילתה דניאל בארכיון הפרטי שלה צילום ישן של עידו גולש בים, שנים לפני שהכירה את סיפורו. המפגש המאוחר עם דמותו ועם חזונו הוליד את ההחלטה להקדיש את התערוכה לזכרו ולהמשיך להפיץ את הערכים שהוביל.

את התערוכה תפתח אמי אביב, אמו של עידו, שתשתף בסיפורו האישי, באהבתו הגדולה לים ובמורשת שהותיר אחריו. לצידה ישתפו שניים ממשתתפי הקבוצה במסע האישי שעברו דרך הגלישה ובדרך שבה הפכו הגלים לכלי של התמודדות, תקווה ושיקום.

תערוכת "עוגן במים" היא הרבה יותר מאירוע תרבות. היא תזכורת לכך שקהילה חזקה נוצרת כשאנשים בוחרים לראות זה את זה מעבר להגדרות, ושהים, כמו החיים, יכול לשאת אותנו רחוק יותר כשאנחנו גולשים יחד.

תגיות:
גלישה
/
קריית חיים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף