פעילותו תתמקד בהעמקת ההבנה של הגורמים המשפיעים על איכות הקשרים המשפחתיים, בבחינת הדרכים לחיזוקם ובהתמודדות עם האתגרים העומדים בפני משפחות במצבי חיים משתנים. במסגרת זו יעסוק המרכז, בין היתר, ביחסי הורים וילדים, בקשרים בין בני משפחה לאורך דורות ובמקומם של קשרים משפחתיים בחוסן האישי והחברתי.
מדובר במרכז רב-תחומי ייחודי, שיאגד חוקרים מתחומי המשפט, העבודה הסוציאלית, הפסיכולוגיה והרפואה. המרכז משלב מחקר אקדמי, חניכה והדרכה של אנשי מקצוע והשפעה ציבורית, בין היתר באמצעות פיתוח רגולציה ודרכי טיפול שמטרתם חיזוק ותמיכה בקשר המשפחתי והגנה עליו.
פרופ' שחר ליפשיץ, שיעמוד בראש המרכז, הוא משפטן מבכירי החוקרים בישראל בתחום דיני המשפחה, הירושה ויישוב סכסוכים. לאורך השנים פרסם ספרים ומאמרים רבים, והשפיע על התפתחות המחקר והשיח בנושא.
"המחקר מוכיח שקשרים בין-דוריים חיוניים לרווחתם של ילדים, זקנים ובני משפחה לאורך מעגל החיים", אומר פרופ' ליפשיץ. "דווקא במצבי דחק, ובהם סכסוכי גירושין וירושה, קשרים אלה עלולים להיפגע. הקמת המרכז מבטאת את הצורך להעמיק בהבנת האיומים עליהם ולפתח ידע וכלים מעשיים לחיזוקם ולהגנתם. תוך שילוב ידיים בין מחקר אקדמי לחיי המעשה".
עוד מדגישה: "אנחנו מאמינים ביכולתה של אוניברסיטת בר אילן לייצר תשתית מחקרית שתאפשר את הבנת התופעה ובהמשך עיצוב מדיניות והסדרה אחראית. מהלך זה נועד להציב את התופעה בלב העשייה המחקרית והחברתית, כדי שלאנשי המקצוע יהיו את הידע, הכלים והכשרה רב תחומית להתמודד עם האתגרים בתחום".