הזדמנות חדשה: פנימיית ספורט אתגרי של ארגון "אלאור"

בפנימיית הספורט האתגרי של ארגון "אלאור" מאמינים כי שיקום בני נוער בסיכון מתחיל בבניית אמון. רומן הר נוף, מדריך בפנימייה ולוחם במילואים: "כל יציאה כזו מציפה אצלם מחדש תחושות ישנות"

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
עקבו אחרינו
פעילות הפנימייה של ארגון אלאור
פעילות הפנימייה של ארגון אלאור | צילום: רומן הר נוף
3
גלריה

בפנימיית הספורט האתגרי של ארגון "אלאור" מאמינים כי שיקום בני נוער בסיכון מתחיל בבניית אמון, בחיזוק החוסן הנפשי וביצירת תחושת שייכות. באמצעות מסעות שטח, לינות בטבע, פעילויות אתגריות והתמודדות עם אתגרים פיזיים ומנטליים, לומדים החניכים להאמין בעצמם, לקחת אחריות, לעבוד בצוות ולהתחבר לערכים של אהבת הארץ, מנהיגות ונתינה.

רומן הר נוף
רומן הר נוף | צילום: באדיבות המצולם

רומן משתף: "מאז 7 באוקטובר נאלצתי לצאת שוב ושוב למילואים, ובכל פעם מחדש ראיתי כמה הפרידה לא פשוטה עבורם. אלה נערים שכבר חוו בחייהם יותר מדי עזיבות ואכזבות, ולכן כל יציאה כזו מציפה אצלם מחדש תחושות ישנות. כשאני חוזר ומגיע לפנימייה על מדים, עוד לפני שאני מגיע הביתה, אני רואה את ההתרגשות בעיניים שלהם. החיבוק שהם נותנים לי מזכיר לי למה חשוב כל כך להמשיך להיות שם בשבילם - גם כלוחם שמגן על המדינה וגם כמדריך שמנסה לעזור להם לבנות חיים טובים יותר." הוא מוסיף: "הפנימייה היא הרבה מעבר למקום מגורים עבור הנערים האלה - היא הבית שלהם. דרך הספורט האתגרי והמסעות בשטח אנחנו מלמדים אותם להתמודד עם פחדים, לסמוך על עצמם ועל החברים שלצדם, לקחת אחריות ולא לוותר גם כשקשה".

פעילות הפנימייה של ארגון אלאור
פעילות הפנימייה של ארגון אלאור | צילום: רומן הר נוף
תגיות:
נוער בסיכון
/
מילואים
/
פנימייה
/
ספורט אתגרי ואקסטרים
/
7 באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף