אקוקה מזהיר כי כתוצאה מכך, כבר בזמן הקרוב, עשרות אלפי זכאים המחזיקים בתג חניה זמני לרכב נכה יאבדו מיד ובאופן אוטומטי, כברירת המחדל החדשה, את זכאותם לאותה הטבה וזכאות, אשר כל מטרתה היא הגדלת יכולת התנועה וההשתלבות של האדם הנכה במרחב הציבורי ובשוק התעסוקה, והסרת חסמי תנועה וניידות בשל ומחמת מוגבלות קשה.
הביטוח הלאומי מבהיר: "האחריות על תווי חנייה לנכים הייתה ועודנה נשארת בטיפול משרד התחבורה. השוני היחידי הוא הפרמטרים שנקבעו במסגרת הוועדה. מבין שלל הפרמטרים שמשרד התחבורה קבע, החלק של הביטוח הלאומי הוא מאוד ספציפי - ומתייחס להעברת מידע רלוונטי על הזכאים לתווים למשרד התחבורה (כפי שעשינו בעבר), והם (משרד התחבורה) יטפלו בהנפקת תווי חניית נכים כפי שעשו תמיד.
"יצוין כי במסגרת הצוות הבין-משרדי, הביטוח הלאומי ביקש לתת מענה לאנשים סיעודיים בגילים צעירים, חולי דיאליזה, חולי סרטן וכיו"ב. הביטוח הלאומי מקווה כי מעתה יינתן מענה הולם לאזרחים הזכאים במסגרת משרד התחבורה".
"אנחנו מברכים על מהלך של שיפור במצב, ועם זאת הערותינו הן שתיים עיקריות", מדגיש וגנר. "האחת היא שלא יכול להיות שתהליך כזה לא נעשה במעורבות מלאה של ארגוני הנכים המובילים, והשנייה - מאז 2010 לא שינו את התקנות שמגדירות את כמות חניות הנכים שמסמנים ברחובות, ומצד שני כמות תווי החניה גדלה ב-600%. לכן אנחנו קוראים גם לעדכון התקנות להגדלת כמות חניות הנכים המסומנות".