עכו עושה צעד משמעותי בתחום ההתחדשות העירונית. הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, שדנה השבוע בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב אחד העם 19 וברחוב בבל 9, אישרה לקדם את התוכנית ולהמליץ בפני הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה על קידומה כתוכנית פינוי בינוי.
מדובר בפרויקט שבמסגרתו צפויות להתפנות 56 יחידות דיור קיימות, ובמקומן מתוכננות להיבנות 366 יחידות דיור חדשות בבנייני מגורים בני 10 ו -16 קומות.
התוכנית מהווה צעד משמעותי בקידום ההתחדשות העירונית בעכו, תוך חידוש מתחמי מגורים ותיקים, שדרוג סביבת המגורים והגדלת היצע יחידות הדיור בעיר. את הפרויקט מוביל היזם אילה אגם, בשיתוף SO משרד אדריכלים.
ראש העיר עכו, אוהד שגב: ״אנחנו פותחים פרק חדש ומשמעותי בהתפתחותה של עכו. התחדשות עירונית היא הרבה מעבר לבניית דירות חדשות. היא הזדמנות לחדש שכונות ותיקות, לשפר את איכות החיים של התושבים וליצור סביבת מגורים מודרנית ואיכותית. החלטת הוועדה המקומית היא צעד חשוב בדרך, ואנו נמשיך לפעול לקידום תוכניות נוספות שיחזקו את העיר ויבטיחו את התפתחותה בשנים הבאות״.