שקיות ממתקים מותאמות לשמחת תורה - כדי שאף ילד לא יישאר בחוץ

בעיריית שדרות נערכים זו השנה הרביעית ברציפות כדי שגם ילדים עם אלרגיות למזון או רגישות לגלוטן יוכלו לקבל שקית ממתקים בשמחת תורה - ללא חשש ולצד חבריהם בבית הכנסת

ג'וש ארונסון צילום: אלי איטקין
עקבו אחרינו
שקיות ממתקים
שקיות ממתקים | צילום: דוברות עיריית שדרות

חלוקת שקיות הממתקים לילדים בבתי הכנסת היא אחד המנהגים המזוהים והמרגשים ביותר של חג שמחת תורה. בתום ההקפות הילדים פותחים את השקיות בהתלהבות ומשווים את הממתקים שקיבלו עם חבריהם. אולם עבור ילדים המתמודדים עם אלרגיות למזון או רגישות לגלוטן, הרגע המשמח הזה עלול להפוך למאכזב ומסוכן: כל ממתק דורש בדיקה קפדנית, ולעיתים קרובות הם אינם יכולים ליהנות כלל מתכולת השקית.

בעיריית שדרות החליטו לוודא שכל הילדים בעיר יחגגו בשוויון מלא, וזו השנה הרביעית ברציפות שהעירייה נערכת מראש ומכינה שקיות ממתקים ייעודיות - ללא גלוטן וללא אלרגנים - לצד השקיות הרגילות.

את המהלך יזם האגף לשירותים חברתיים בעירייה, אשר אמון על בטיחות המוצרים ותכולת השקיות. כדי להבטיח מענה מדויק ולדעת כמה שקיות נדרשות והיכן לחלקן, פרויקט "קהילות" המופעל על ידי "רעות שדרות" פונה ישירות לגבאי בתי הכנסת בעיר באמצעות טופס ייעודי. הגבאים מרכזים את הפניות מהמשפחות ומההורים לילדים עם רגישויות ואלרגיות. המיזם כולו מתבצע בשיתוף ובמימון האגף לתרבות יהודית, המממן את כלל שקיות שמחת תורה המחולקות בבתי הכנסת ברחבי העיר.

תגיות:
שדרות
/
ממתקים
/
שמחת תורה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף