נבעה מספר כי שוחח בנושא עם מנכ"ל משרד הבריאות ועם מנכ"ל משרד האוצר. לדבריו, מיד לאחר החג צפויה פגישה עם נציגי האוצר לבחינת הפגיעה והאפשרות לסייע לעסקים באזור. "הם ביקשו לקבל נתונים כדי לראות את הפגיעה ואת המשמעות שלה, ומשם נמשיך לדון ולראות איך מסייעים לעסקים האלה".
לדבריו, בשיחות שהוא מקיים עם בעלי העסקים עולה תמונה קשה במיוחד. "אפילו במלחמה לא הרגישו ככה", הוא אומר. נבעה דורש ממשרד הבריאות גם מסר ברור יותר לציבור באשר לרחצה בכינרת. "אמרתי למנכ"ל משרד הבריאות: אי אפשר להשאיר את המצב כמו שהוא. אם אתם חושבים שצריך לסגור את הכינרת, אז תגידו. אם לא, צריך לתת את ההסבר המדויק ביותר, מה אפשר לעשות בכינרת ומה אי אפשר".
לדבריו, לצד סיוע כלכלי נבחן גם קמפיין שנועד להחזיר את אמון הציבור. נבעה מתכוון לקיים דיון נוסף עם משרדי הבריאות, האוצר והפנים ועם רשות המים, וביקש ממשרד הבריאות להיות שותף למהלך ההסברתי. "צריך קודם כול לשפות את בעלי העסקים ברמה המיידית ולבחון מה עושים עם הכינרת. אי אפשר להשאיר את המצב כפי שהוא".
בעירייה מנסים במקביל למשוך מבקרים לטבריה באמצעות אירועים. שלשום ואתמול התקיים בפארק ברקו פסטיבל הבירה, שלדברי העירייה משך אלפי מבקרים. אלא שלמרות ההיענות לאירוע, בחופי הכינרת נותרה התמונה שונה, והם נראו דלילים מנופשים.
את המחיר הכלכלי מתאר אשר אודיז, מבעלי מסעדת "טבריה הקטנה", עסק משפחתי הפועל בעיר זה כ-50 שנה. לדבריו, המסעדה נשענת במידה רבה על תיירות, והמשבר הנוכחי מגיע לאחר רצף של שנים קשות שהחל בתקופת הקורונה והחריף בעקבות המלחמה.
"אנחנו עסק שפועל כבר 50 שנה. אבא שלי הקים אותו ועד היום, בגיל 75, הוא עדיין מחזיק את העסק", מספר אודיז. "הקורונה הייתה מכה קשה, אחר כך הגיעה המלחמה. חשבנו שבחגים תהיה איזושהי בשורה, ואז הגיעה האמבה וטרפה לכולם את הקלפים. החופים ריקים, העיר ריקה. אנשים התכוננו לעונה והפסידו ועוד יפסידו עשרות אלפי שקלים".
לדבריו, הפגיעה כבר חייבה את המשפחה לצמצם את פעילות העסק. "צמצמנו עובדים, צמצמנו פעילות, צמצמנו ימים ושעות. אנחנו מביאים כסף מהבית בינתיים, עד יעבור זעם. אתה מנסה למצוא מקורות הכנסה רק כדי לסגור את החודש".
אודיז מספר כי המסעדה אף בוחנת הצטרפות לשירות המשלוחים וולט, צעד שבעבר נמנעה ממנו. "לא רציתי למכור אוכל בוולט כי הרגשתי שזה לא משקף את האוכל שלנו. היום אתה מנסה למצוא מקורות הכנסה. לא כדי לפצות על מה שאבד, אלא כדי לתת איזשהו מענה".
ויצמן מייחס את המראות לחשש הציבורי שהתעורר בעקבות המקרה. "המקרה הפחיד אנשים והם פשוט הצביעו ברגליים ולא הגיעו. זו פגיעה קשה בעסקים מסביב, ממש אנושה", הוא אומר. לדבריו, גם חניונים ומקומות שבתקופות החגים עמוסים בדרך כלל נראים כעת ריקים. למרות החשש הציבורי, לא ניתנה הוראה לסגור את הכינרת לרחצה. מבחינת נבעה, הפער הזה בין העובדה שהכינרת פתוחה לבין החשש בשטח הוא בדיוק הבעיה שעל המדינה לפתור.
כעת, לצד הניסיון להחזיר נופשים לחופים, בטבריה ובסובב כינרת כבר מסתכלים גם על היום שאחרי החגים. הפגישה המתוכננת עם משרד האוצר אמורה לבחון את היקף הפגיעה ואת האפשרות לסייע לעסקים. נבעה מצדו מזהיר כי לא מדובר רק בעונת תיירות חלשה: "הכינרת היא אבן שואבת ברמה הכלכלית ואנחנו חייבים לראות איך אנחנו מטפלים בזה. אי אפשר להשאיר את המצב כפי שהוא".