"אתה ידעת למה הם יורים": האם ששכלה את בתה בנובה תוקפת את נתניהו

שלוש שנים אחרי שבתה ליבי נרצחה במסיבת הנובה, שלי משל-יוגב מתארת את החיים לצד האובדן ואת הזעם על נתניהו שמציף אותה לקראת ציון יום טבח 7 באוקטובר: "כל בוקר אני מרגישה שליבי מתה"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
ליבי כהן מגורי ז"ל שנרצחה בנובה
ליבי כהן מגורי ז"ל שנרצחה בנובה | צילום: צילום מסך רשת X
3
גלריה

"הימים הם קשים כי ה-7 באוקטובר מציף את הכאב עוד יותר, השגרה בדרך כלל שואבת, אני אתמול תפסתי את הראש ואמרתי שאני מארגנת אירוע לילדה מתה. זו אזכרה, יגיעו לכאן מאות אנשים, צריך שיהיה אבטיח, ענבים, פיצוחים. במקום לארגן יום הולדת, מסיבת הפתעה, אני מארגנת אזכרה לילדה שאיננה. 3 שנים כבר עברו ומלווה בזה פחד גדול מאוד מההבנה שככה זה הולך להיות תמיד. זה לא נעים", שיתפה בצער.

עוד שיתפה: "אני כל בוקר מתעוררת ובדמדומים שאתה חצי ישן, חצי ער, כל בוקר אני מרגישה שליבי מתה. ככה אני מתעוררת במשך 3 שנים. אני ממש לא מצליחה להבין איך לא קרה אף בוקר שהתעוררתי לתוך החיים האלה עם ההבנה הזו. כל בוקר בשנייה עולה הדופק, אני אומרת שהיא מתה ומתחילה להתעורר. ההבנה שזה הולך להיות ככה לתמיד זו הבנה קשה".

"גם להתגעגע זה קשה, ליבי עשתה טיול גדול, 7 חודשים הייתה בדרום אמריקה והבית ככה מתרוקן, אני זוכרת שעשיתי לעצמי פסיכולוגיה בשקל ואמרתי שהיא לא הייתה 7 חודשים בבית אז עכשיו היא לא תהיה 7 חודשים. עברו 7 חודשים, אמרתי תחזיקי מעמד עוד חודש, מה אם היא הייתה מטיילת 8 חודשים? ככה הצלחתי למשוך, ומשכתי. עד שהיה פה גם איזה משבר שהבנתי שהיא לא חוזרת עד היום", סיפרה בכאב.

"אם יש מישהו שצריך להגיע הביתה והדלת נפתחת, יש איזה מאית שנייה של מחשבה של מי זאת, אולי יש פה הפתעה מטורפת והיא חזרה בהפתעה מדרום אמריקה. זה לא משתחזר, ההבנה שככה אתה חי על הקצה כל הזמן עם ההבנה הזו מחדש ועם הרצון הזה שהיא תפתיע מחדש וזה לא ייגמר, זה מה שה-7 באוקטובר הציף ולא היה לפני חודש", הסבירה.

ליבי כהן מגורי ז''ל
ליבי כהן מגורי ז''ל | צילום: באדיבות המשפחה

על נתניהו: "כל מי שהיה בהנהגה לא יכול להישאר"

לאחר מכן התייחסה ליוזמה של משפחות נפגעות ה-7 באוקטובר להקים סוכה משותפת: "בסוכת המחדל אני פוגשת את המילייה שלנו. לסוכת המחדל מגיעות משפחות שהן נפגעות ה-7 באוקטובר, מגיעות משפחות של שורדי שבי, מגיעות משפחות שכולות, מגיעות משפחות של חטופים שחזרו או שנרצחו, כל מה שאנחנו רוצים זה לספר, שלא ישכחו. זו המטרה המרכזית. מגיע קהל שהוא שותף לדעתנו. דעתנו היא שכל מי שהנהיג את המדינה ונגע מדינית או ביטחונית ב-7 באוקטובר לא ראוי שימשיך להיות בחיים הציבוריים שלנו. אני לא מצליחה להבין איך יש מישהו שלא חושב ככה?".

היא הגיבה לדיווחים האחרונים על התרעות שראש הממשלה קיבל לפני הטבח ותקפה במילים קשות: "אני לא יכולה להגדיר את מידת התסכול. עוד שנייה המוח מתפוצץ בתוך הקרקפת. 3 שנים מאכילים אותנו בטמטום, אם העירו אותו ב-7 באוקטובר או לא, הוא העז לרמוז ראש הממשלה ורעייתו שלו היו מעירים אותו ב-7 באוקטובר הכול היה נראה אחרת".

בנימין נתניהו, 6:29
בנימין נתניהו, 6:29 | צילום: בינה מלאכותית

"לקח לו 3 שעות לדבר עם הרמטכ"ל, הוא לא הקפיץ שום חיל אוויר. אז השאלה היא לא האם העירו אותו או לא העירו אותו? השאלה היא האם ישנו טרום ה-7 באוקטובר? אנחנו ישנו. כשראש המודיעין המצרי אומר: 'אני הגעתי ונתתי לו 3 פעמים התרעה שחמאס מתארגן להרג המוני', שיורש העצר הסעודי אומר: 'אני התרעתי בפניו', כשראש השב"כ אומר: 'אני אתבע אותו דיבה, נתנו לו 11 פעמים אזהרות שחמאס מתארגן לפעולה וצריך לחסל את ראשי החמאס'", אמרה.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
103FM
/
מסיבת הנובה
/
טבח ה-7 באוקטובר
/
7 באוקטובר
/
ליבי כהן מגורי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף