"אני מתה מפחד": שעות אחרי הדרמה באוויר, הישראלים עדיין עולים על טיסות פליי דובאי

בינתיים, טיסות פליי דובאי מנתב"ג ממשיכות לצאת כסדרן. לצד הנוסעים הישראלים שכבר שוקלים לחפש אלטרנטיבה, היו גם מי שהגיעו כרגיל לנתב"ג במטרה לעלות על הטיסה הבאה של החברה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
תיעוד הנחיתה של מטוס פליי דובאי בנתב"ג | צילום: רשתות חברתיות,שימוש לפי סעיף 27א'
מטוס פליי דובאי נוחת בנתב''ג
מטוס פליי דובאי נוחת בנתב''ג | צילום: אבשלום ששוני

אך בינתיים, טיסות פליי דובאי מנתב"ג ממשיכות לצאת כסדרן. לצד הנוסעים הישראלים שכבר שוקלים לחפש אלטרנטיבה, היו גם מי שהגיעו כרגיל לנתב"ג במטרה לעלות על הטיסה הבאה של החברה. עבור חלק מהנוסעים, הדרך לשער העלייה למטוס הייתה מלווה בתחושות מורכבות.

מעריב שוחח עם הנוסעים שהמתינו לצ'ק-אין. "התחושות מורכבות”, אמר אחד הנוסעים, שטס בטיסת קונקשן דרך דובאי ליפן. "גם בגלל מה שהיה, מן הסתם, גם בשבילנו. אני לא רוצה לדבר על זה כדי לא להילחץ עכשיו. אבל אין ברירה, זה טיול שחיכינו לו הרבה זמן כל המשפחה. ואז קמנו בבוקר וראינו את כל הבלגן שהיה".

"בהתחלה היו המון שמועות, לא היה ברור לאן זה הולך. בהתחלה חשבתי שזה משהו טכני או הרבה יותר פשוט. מסתבר שבמדינה כמו שלנו אין דבר כזה פשוט", הוא אומר. הוא הודה כי לרגע שקל לבטל את הטיסה. “אני אשקר אם אני אגיד שלא”, אמר, “אבל בסופו של דבר החלטנו להגיע לטיסה, יהיה בסדר. אנחנו אנשים מאמינים, אנשים אופטימיים. ניסע לשלום ונחזור לשלום, בריאים ושלמים, בעזרת השם".

בלאגן בנתב''ג לאחר האירוע החריג בטיסת פליי דובאי
בלאגן בנתב''ג לאחר האירוע החריג בטיסת פליי דובאי | צילום: ללא קרדיט

"התעוררתי הבוקר והייתי מאוד לחוץ", אמר נוסע אחר, יהודי תושב ניו יורק," אבל בדקתי וראיתי שהטיסה לא בוטלה, אני ממש רוצה להגיע לחג להיות עם המשפחה שלי אז כל מה שנשאר לי זה להתפלל שהכל יהיה בסדר".

נוסע אחר היה אפילו נחרץ יותר: "לנסוע מחיפה לתל אביב יותר מסוכן מאשר לטוס דרך דובאי. יש סטטיסטיקה פשוטה. יש יותר סיכון למות בתאונת דרכים מאשר שאירוע כזה יקרה שוב באותו יום".

אלא שאשתו, שעמדה לצדו, סיפקה תמונה שונה לחלוטין. "אני הייתי נשארת בארץ”, אמרה. “מהרגע ששמעתי על מה שקרה רציתי לבטל. גם עכשיו אני מתה מפחד, אני סתם נגררת אחריו. גם בחזור זה פחד אלוהים, אבל לפחות יהיה לי סיכוי לשנות את הטיסה". הפער הזה, בין מי שמבחינתו מדובר באירוע נדיר שלא אמור לשנות את תוכניות הנסיעה, לבין מי שחשש לעלות על המטוס, בלט בקרב שיחות רבות עם הנוסעים בצ'ק אין.

צ'ק אין בנתב''ג - פליי דובאי
צ'ק אין בנתב''ג - פליי דובאי | צילום: ללא קרדיט

האירוע הצית מחדש ברשתות החברתיות שאלה שכבר שנים מלווה את הנוסעים הישראלים: כאשר המחיר זול יותר, היעד נגיש יותר או האפשרות לטוס ישירות אינה קיימת, עד כמה צריך להביא בחשבון גם את זהות חברת התעופה ואת מעטפת הביטחון שמאחוריה? בינתיים, כך עושה רושם, גם אירוע דרמטי שכזה לא יכול לעצור את הישראלים מלהגיע ליעד הנחשק.

תגיות:
מטוס
/
כרטיס טיסה
/
פליי-דובאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף