בין השואה ל-7 באוקטובר: הטקס שיחבר בין שני פרקים של זיכרון - "אחריות משותפת"

עמותת "יד עזר לחבר" תקיים טקס זכרון מיוחד בחיפה לנרצחי 7 באוקטובר ולחללי המלחמה, בהשתתפות משפחות שכולות, שורדים ולוחמים. במוקד יעמוד החיבור בין גבורת הלוחמים והשורדים לזכרון השואה

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
עקבו אחרינו
אתר ההנצחה לקורבנות מסיבת הנובה ברעים צילום
אתר ההנצחה לקורבנות מסיבת הנובה ברעים צילום | צילום: מרים אלסטר פלאש 90
2
גלריה
זירת מסיבת הנובה
זירת מסיבת הנובה | צילום: חיים גולדברג פלאש 90

במסגרת האירוע תוצג גם תערוכת צילום העוסקת בהתמודדותם של הלוחמים עם הפציעות הנראות והבלתי נראות בגוף ובנפש המבקשת להעלות את המודעות להתמודדות הממושכת עם השלכות המלחמה ולצורך בתמיכה גם זמן רב לאחר תום הקרבות.

שמעון סבג, מייסד ומנכ"ל עמותת יד עזר לחבר, אומר: "ב-7 באוקטובר איבדנו רבים כל כך  נרצחים, נופלים ומשפחות שנושאות מאז את הכאב יום-יום. הטקס הזה נועד לעצור לרגע, לזכור את יקיריהם, להקשיב לסיפורי הלוחמים והפצועים ולומר למשפחות השכולות ולמי שנלחמו עבור כולנו: אתם לא לבד. הזיכרון הוא אחריות משותפת, והתמיכה חייבת להימשך גם הרבה אחרי שהכותרות נעלמות".

עם סיום הטקס יוזמן הקהל לסיור במוזיאון 7 באוקטובר המנציח את הנרצחים והנופלים ומביא את סיפוריהם האישיים, לצד מוזיאון השואה של העמותה. הסיור יחבר בין שני פרקים משמעותיים בזיכרון היהודי והישראלי. האירוע והמוזיאון יהיו פתוח לקהל הרחב ללא תשלום ברחוב קסל 6 בחיפה.

תגיות:
משפחות שכולות
/
הנצחה
/
עמותת יד עזר לחבר
/
נרצחים
/
טקס זיכרון
/
טבח ה-7 באוקטובר
/
פצועי צה"ל
/
7 באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף