עשה קורס צלילה שני כוכבים למד ביולוגיה ומשם יצא לקורס צלילה מהבית ספר רציתי שיילך לחיל המים אבל הוא התעקש להיות לוחם הלך והתאמן לגיבוש היה מתאמן ורץ רצה תמיד להיות במקום טוב.
אמרתי לצבא פה שאני מבקש שזה יהיה החייל האחרון שלא נשמע את זה יותר כמו שלי חרב הבית לי אין יותר בית זה בן בכור יש לו עוד אחות ואח קטן".
התקרית בה נהרג רון התרחשה
סמוך לצומת יהודה באזור בנימין. לוחמי גדוד אריה של פיקוד העורף ניהלו לחימה ממושכת עם שני מחבלים, תושבי חברון, שיצאו לבצע פיגוע כשהם חמושים ברובה, באקדח ובכמות גדולה של תחמושת ומחסניות. על פי ההערכה, הם הפנו את נשקם לעבר כוח צה”ל שאייש עמדת בידוק באזור לאחר שלא הצליחו להגיע לציר התנועה בו תכננו לבצע את הפיגוע. במקום התנהלו חילופי אש זמן ממושך עד שחוסלו שני המחבלים.
במהלך חילופי היריות נפגעו חמישה בני אדם, שניים מהם באורח אנוש והנסיונות להציל את חייהם כשלו: "דובר במשפחה על אפשרות להיהרג בלחימה. גם אם הוא פחד, הוא חש גאווה במה שהוא עושה" סיפר דוד האח. לדבריו, לרון ולו היו תכניות לעשות דברים ביחד כמו לטייל, לקנות אוטו: "זה שבר את כולנו" הוא הודה, "לא נכנס לראש".
דיברנו בפעם האחרונה אתמול. היינו בראש טוב והיום דפקו לנו בדלת להודיע שהוא נפל". רון תכנן ללמוד פיזיותרפיה כדי לסייע לאנשים. בכך ביקש להחזיר על הטיפולים שהוא קיבל כשנפגע והיה זקוק להם. רון ז"ל יובא למנוחות ביום ראשון בחלקה הצבאית בבית העלמין באשקלון. תושבים ומוקירי זכרו נקראו לבוא לעמוד עם דגלי ישראל בצידי הדרך שבה יעבור הרכב נושא הארון.
מעיריית הוד השרון נמסר: "בצער רב ובלב כואב קיבלנו את בשורת האיוב על נפילתו בקרב עם מחבלים בצומת יהודה, של בן העיר הוד השרון סמל יובל שי סוילם, בן 20, לוחם בגדוד ארי (775) של חטיבת החילוץ וההדרכה. יובל ז"ל הוא בנם של סיוון ואמנון, אח אוהב לשירה ואיתמר, נכד בן דוד וחבר אהוב, נולד וגדל בהוד השרון. עיריית הוד השרון וקהילת הוד השרון מרכינות ראש בכאב ומשתתפות בצערם הכבד של אמנון וסיוון חברינו לעבודה, האחים, שירה ואיתמר והמשפחה כולה. לעולם לא נשכח!".
ראש העיר אשקלון תומר גלאם ספד: "העיר אשקלון מרכינה את ראשה וכואבת על נפילתו של סמ״ר רון יונתן רויטמן ז"ל, תושב העיר, לוחם בגדוד ארי (775), חטיבת החילוץ של פיקוד העורף שנפל בקרב על הגנת המולדת בצומת יהודה. בן 23 בנופלו. רון הותיר אחריו הורים ואחים ואחיות שבורי לב. עיריית אשקלון תלווה את המשפחה בשעתה הקשה ותעמיד לרשותה את כל הסיוע הנדרש. יהי זכרו של רון ברוך ונצור בלבנו לעד".