אחרי נפילת שני החיילים בפיגוע הטרור: צעד חדש בהר חברון

8 נקודות התיישבות חדשות החלו לעלות באיזור הר חברון, זמן קצר לאחר פיגוע הטרור שבו נפלו סמ״ר רון יונתן רויטמן וסמל יובל שי

נחום פרי צילום: דור לובטון
עקבו אחרינו
חוות חדשות עלו בהר חברון
חוות חדשות עלו בהר חברון | צילום: דוברות
2
גלריה

במסגרת ההחלטה, עלו לקרקע 6 חוות וצפויים לעלות שני יישובים נוספים. היישובים שיקומו הם ׳מגד׳ בין נגוהות לאשכולות, ׳נופי גולות׳ בין עתניאל לאפקה. 6 החוות החקלאיות נקראות ׳מצפה צור׳, ׳חוות נוי׳, ׳חוות לב עמית׳, ׳חוות אש״ל׳, ׳למען אחיי׳ ו׳מצפה אור׳.

ההתיישבות בחברון
ההתיישבות בחברון | צילום: דוברות

לדברי השר סמוטריץ׳, הקמת היישובים והחוות מגיעה כצעד של "עשה טוב", של ביצור וחיזוק ההתיישבות, לצד שורת מהלכים של ״סור מרע״ שהתבצעו כבר בסוף השבוע האחרון, וכללו פינוי של התושבים מבתיהם בדומה למה שבוצע ב״מחנות הפליטים״, כמו גם גל הריסות רחב של מבנים ערביים בלתי חוקיים הסמוכים למקום הפיגוע, בהנחיית מיידית של השר סמוטריץ׳ שהגיע למקום לפקח על ביצוע ההריסה בשטח.

עוד הוסיף סמוטריץ': "אנחנו ממשיכים את מהפכת ההתיישבות, שכוללת צעדים של סוג מרע - הריסה מסיבית של הבניה הבלתי חוקית, לצד צעדים של עשה טוב - אישור יישובים וחוות, וביצור וחיזוק ההתיישבות. אסור להמר על רסיסי מפלגות שיעלו לשלטון ממשלה שתעצור את המהפכה הזו, ותביא להקמת מדינת טרור פלסטינית".

תגיות:
חברון
/
התיישבות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף