סערה בדרום: מאות בהפגנת התמיכה בעובדי כי"ל בדימונה

ח"כ מהליכוד מיקי זוהר התקבל בשריקות בוז ובקריאות "ביבי הביתה". בכי"ל מנסים להוריד את הלהבות : "אנחנו במו"ם מואץ עם ההסתדרות"

הפגנת עובדי כי"ל בדימונה
הפגנת עובדי כי"ל בדימונה | צילום: יאסר עוקבי
2
גלריה

כאלף בני אדם הגיעו לזירת ההפגנה הגדולה שהתקיימה היום (ראשון) בדימונה, ביוזמת ההיסתדרות ועיריית דימונה, בהבעת הזדהות עם עובדי כימיקילים לישראל השובתים.

חברי הכנסת של המחנה הציוני הגיעו לדימונה יחד עם יו"ר התנועה, יצחק הרצוג, להביע הזדהות עם העובדים השובתים. ראש עיריית דימונה וחבר הליכוד, בני ביטון אמר: "הנגב יותר חשוב בשבילי מהממשלה. למרות שאני חבר ליכוד. שאל איפה היתה ממשלת ישראל בחודשים האחרונים".

ח"כ מיקי זוהר (הליכוד) התקבל בשריקות בוז רמות ובקריאות "מיקי הביתה" ו"ביבי הביתה" ע"י המפגינים, דבר הממחיש את הזעם כלפי הממשלה החדשה וכלפי מפלגת הליכוד.

מקסים דהן, עובד כי"ל אמר: "הילד יצא לבית הספר עם התיק על הגב, פותח את שער הבית ומגלה מכתב עם הלוגו של מפעלי ים המלח ופותח אותו ומגלה מכתב פיטורים לאביו. תאר לך אילו תחושות יש לילד בן 12 וחצי מגלה כזה דבר. 'אבא תשמע, המצב שלנו לאי היה כזה טוב, בוא לא נעשה לי בר מצווה'".


רות לוי, מפעלי ים המלח 44 שנה, חברת מועצת עובדי ים המלח: קיבלה מכתב פיטורים. שלשוה ילדים שמונה נכדים. נלחמת עם כולם ביחד על האי צדק בכיל. מעולם לא היה כזה דבר. החברה רווחית. מה שקורה זה הזוי. החברה רווחית ואין סיבה לפטר עובדים

את המכתב קיבלתי על הדלת. נחושים לפטר אותי. הרגשה קשה.  אני לא מאמינה שאנחנו עומדים בסיטואציה כזו. מקווה שנעבור אותה. העובדים לא יוותרו ימשיכו להילחם הצדק יצא לאור ונחזור לעבודה. נמשיך עד הסוף הטוב. אני אופטימית ומקווה לסוף טוב.

ראש הממשלה בנימין נתניהו יפגש עם ראש עריית דימונה, בני ביטון בניסיון למצוא פיתרון למשבר בעיר.

בתום ישיבת מטה שקיימו אמש ראש עיריית דימונה, בני ביטון, ואנשי צוותו עם יו"ר ועד עובדי ים המלח, הוחלט כי תושבת היום (ראשון) עיריית דימונה, למעט סייעות גנים וחינוך מיוחד. לא תתקיים קבלת קהל ולא תעניק העירייה שירותים לציבור.

במסגרת השביתה אלפי עובדי כיל מבאר שבע, מערד ומדימונה, יתייצבו בצמתים המרכזיים בכביש 25 ויסגרו אותם.

תגיות:
כימיקלים לישראל
/
דימונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף