בנו של גואל רצון: "אני מסוגל להיות כמו אבא שלי, ימים יגידו"

גבי גזית שוחח ב"רדיו ללא הפסקה" עם יגאל רצון בעקבות דחיית הערעור של אביו על מאסרו. "הכל שקרים ואשליות, גם הומואים ולסביות פעם נחשבו ללא נורמאליים"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
יגאל רצון
יגאל רצון | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

הסדרה המדוברת "הרמון" של "רשת 13", המספרת על קבוצת נשים הנשואות לאדם אחד אותו הן מעריצות ומהללות עלתה בתחילת החודש. הסיפור נכתב בהשראת סיפורו של גואל רצון שנישא ל-32 נשים שחיו עמו באותו הבית. בנו של גואל רצון אז לסדרה וטען: "ראיתי את הסדרה, אבי לצערי כלוא כבר שמונה שנים ואני הבן היחידי שעדיין שומר עמו על קשר, זו הייתה הבחירה שלי, אני מרגיש מחויב אליו כבנו הבכור ועדיין מאמין בחפותו, העונש שהוא קיבל אינו מוצדק בעיני, לאבא היו כוונות טובות".

"זה לא אותו משקל. והנשים האלה הן לא כמו שהן מציגות את עצמן. כשאני הייתי בתוך הבית ראיתי כמה שהיה להן טוב, כמה שהן חייכו וצחקו ואיך שההרמוניה הייתה ביניהם, שאחת עזרה לשנייה. הן גם היו בטלוויזיה לפני כן ואמרו שהכל טוב להן".

"זה מעציב אותי כבן, אבל אני לא רוצה להתייחס לפרטי פרטים. כמו שאמרתי לאורך כל הדרך שלא הייתה עבדות, בית המשפט קבע שלא הייתה עבדות, וזה היה החלק הארי בתיק. אז היום אני אומר שכל הדבר הזה בא מסיפורים, אשליות ושקרים, זה הכל. זאת מילה מול מילה. אולי היה פה ושם דברים, אבל לא כמו שזה מנופח היום. אין צדיק שלא יחטא, לכן אני לא אומר שאבא שלי צדיק, הוא לא אחד הצדיקים הגדולים שהיו בדור, אבל לא כמו שמציירים את זה ולא כמו שמראים את זה. הכוונה של אבא שלי הייתה טובה. אתה ניזון מהתקשורת ומבית המשפט, אני ראיתי את הדברים בעיניים. לא גרתי שם אבל ביקרתי וראיתי בדיוק איך הם חיים. ראיתי שהייתה הרמוניה טובה, איך אחת תומכת ועוזרת לשנייה עם הילדים, לא ראיתי איזו מישהי שהיה לה איזה עצב בפנים. והאוכל היה בשפע, ראיתי איך הם זורקים אוכל".

ערעורו נדחה. גואל רצון. צילום: רענן כהן
ערעורו נדחה. גואל רצון. צילום: רענן כהן | ערעורו נדחה. גואל רצון. צילום: רענן כהן

"אבא שלי יצא מהנורמה. כמו שהומואים ולסביות לא היו נורמה ובשואה גם חיסלו אותם, ובסוף הם נהיו נורמה. היום הם גאווה, היום הם אומרים 'אנחנו קיימים' ויוצאים לרחובות. נורמה זה מצב, אז מה זה הביטוי הזה 'לא נורמאלי'. לא שאלתי אותו מה הוא עושה ולמה הוא עושה, כי אני עשוי מהחומר הזה. תפיסת העולם שלי היא שונה, היא לחיות עם כמה ולעשות ככה ולעשות ככה, כי אני חייתי ככה. אני בן 42, נשוי ואב לשני ילדים, ואני גם הייתי עושה את זה ואין לי בעיה לעשות את זה, כי אני עשוי מהחומר הזה ואני מסוגל לדבר הזה. כמו שיש אבא זמר וגם הבן שלו זמר. אני מדבר על יכולת, על אפשרויות, שאני מסוגל, יש לי את המסוגלות הזאת. אני לא אומר שאני לא אעשה את זה. אי אפשר לדעת מה יהיה בהמשך. ימים יגידו".

תגיות:
גואל רצון
/
יגאל רצון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף