תעשיית המזון מן החי על הכוונת: הירוקים נלחמים על כל פרה ותרנגולת

השפעת התעשייה על החמרת משבר האקלים מגיעה לראשונה לכנסת בניסיון לצמצם את פליטת גזי החממה. מגמה ירוקה: "אנחנו חוזרים ומזהירים מפני ההשלכות הסביבתיות"

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
רפת
רפת | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

יצויין כי בעולם ידועות שיטות "ירוקות" יותר לגידול בקר ועוף למאכל אדם, אבל הן יקרות ופחות יעילות מבחינת קיבולת הגידול. בעולם שבו החקלאים נדרשים לספק את רעבונה של אוכלוסייה שגדלה בקצב מסחרר, השיטות הרווחות ביותר הן גם אלה המזהמות ביותר וגם אלו שמכלות הכי הרבה משאבים. בשנה האחרונה החליטה סין על יעד של הפחתת צריכת הבשר ב־50%, דנמרק ממליצה על מיסוי בשר הבקר וגם בבריטניה חוקרים מהו תהליך הגידול הפוגעני והמזהם ביותר על מנת להחיל מיסוי גבוה על מגדלי בקר.

עדי אלייב ממגמה ירוקה, ממובילות המאבק, אומרת לקראת הדיון: "בשנה האחרונה אנחנו חוזרים ומזהירים מפני ההשלכות הסביבתיות שטמונות בהמשך הצריכה המופרזת של מזון מן החי. הדיון בכנסת מהווה צעד ראשון בדרך להכרה בבעיה הניצבת בפנינו ברמה הממשלתית למציאת פתרון לעצירת משבר האקלים".

תגיות:
התחממות גלובלית
/
מגמה ירוקה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף