ואכן, בתוך כשעה חזרה אספקת החשמל לכל רחבי הארץ. מחברת החשמל נמסר כי תקלה בקו 400, קו מתח גבוה עיקרי, גררה השבתה של שתי יחידות ייצור - האחת היתה יחידה 2 של החברה בתחנת הכח רוטנברג באשקלון והשנייה בתחנת הגז הטבעי של חברת "דוראד אנרגיה", גם היא ליד אשקלון. "בעקבות התקלה בקו הולכת החשמל פסקו שני מעגלים שהשפיעו על הייצור, ניהול המערכת החזיר את אספקת החשמל לכלל הלקוחות תוך רבע שעה מרגע שנותקו. "חברת החשמל בודקת את נסיבות התקלה", נמסר מהחברה.
למרות שעת הבוקר בה מרבית האזרחים נמצאים מחוץ לבית, והגיבוי בגנרטורים שקיים במתקנים חיוניים כמו בתי חולים, ההפסקות האקראיות הקצרות גרמו לכאוס לא קטן ברחבי הארץ, בעיקר בבנייני משרדים. צוותי כבאות והצלה הוזעקו לעשרות בניינים ברמת גן, גבעתיים, פתח תקווה, תל אביב, טבריה ויישובים נוספים בצפון, לחילוץ נוסעים במעליות שנתקעו. בחלק מהמקרים הנוסעים נתקעו דקות ארוכות והייתה בהלה. הצוותים שדילגו ממקום למקום התקשו לעמוד בלחץ, אך בסופו של דבר בוצעו החילוצים בשלום.
"מערכת החשמל שלנו מיושנת, מונופוליסטית ואינה ערוכה לאתגרים החדשים הניצבים בפנינו", הגיבו בגרינפיס להפסקת החשמל ברחבי הארץ. "המונופול בייצור החשמל הופך אותנו לפגיעים במיוחד, בוודאי בעידן של שינויי אקלים כשאירועי מזג אוויר קיצוניים הופכים לשכיחים יותר ויותר. אנו קוראים לשר האנרגיה לקדם ביתר שאת אנרגיה סולרית ושאר אנרגיות מתחדשות שיספקו חשמל נקי ובטוח".