אלמנת אלי כהן מגיבה לתיעוד: "הציף את הכאב והספקות, אולי זה לא הוא?"

"לא ראיתי עד היום את הוצאתו להורג של אלי, זה יום לא קל", סיפרה למעריב נדיה כהן. היא הביעה תקווה שדווקא מלחמת האזרחים תניב תשובות: "אולי יקום צדיק אחד בסדום הסורית ויגיד לנו איפה הגופה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נדיה כהן
נדיה כהן | צילום: ראובן קסטרו
2
גלריה

לדבריה, המוסד מעולם לא הראה לה ולבני משפחתה את הסרטון שהופץ היום. "הם מעולם לא הראו לי. הם לא הראו לנו כלום. גם בטלוויזיה מעולם לא ראיתי סרטון דומה. בזמן המשפט של אלי, המוסד התקין אצלי טלוויזיה וראיתי חלק מהמשפט ששודר בטלוויזיה הסורית, אבל את המחזה של הוצאתו להורג של אלי לא ראיתי. בשבילי זה יום לא קל, יום קשה", סיפרה על האירועים שקרו לפני יותר מחמישים שנים.

היא הביעה תקווה כי דווקא בזכות מלחמת האזרחים העקובה מדם המתחוללת בסוריה יקום מישהו מבין אזרחי המדינה המדממת ויגלה היכן טמונות עצמותיו של המרגל הישראלי. "אני מקווה שאחרי הפרסום הזה באיזה מקום יקום אזרח סורי, שהמשטר הרג את אשתו וילדיו ואת בני משפחתו, שיקום ויספר לנו איפה אלי. שיקום צדיק אחד בסדום הסורית ויגיד לנו איפה הגופה כדי שנקבל את הנחמה ואת השקט הנפשי שלנו", אמרה כהן.

המרגל אלי כהן. רפרודוקציה: רענן כהן
המרגל אלי כהן. רפרודוקציה: רענן כהן | המרגל אלי כהן. רפרודוקציה: רענן כהן

"עד היום אין לנו שום מידע היכן הוא קבור. כל הניסיונות כל השנים לא הביאו כלום. היום כשרואים מה הסורים עושים אחד לשני, אפשר להבין מאיפה באה האכזריות הזאת של המשטר הסורי כלפינו, כשבמשך כל השנים סרב בעקשנות לגלות היכן טמונות עצמותיו של בעלי", אמרה.

כזכור, מוקדם יותר היום הופץ סרטון אותו הדליפו גורמי אופוזיציה בסוריה – המתעדים את הרגעים לאחר תלייתו של המרגל הישראלי ב-1965. כהן, יליד מצרים, שירת את המוסד בסוריה, חדר לצמרת השלטון ונחשב למרגל שהעביר מידע יוצא דופן באיכותו שסייע רבות לניצחון במלחמת ששת הימים. ב-1965 נחשפה העברת המידע שלו לישראל והוא נשפט והוצא להורג.

תגיות:
אלי כהן
/
נדיה כהן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף