ברק תוקף את נתניהו: "ראש הממשלה שכח מה זה להיות לוחם"

שר הביטחון וראש הממשלה לשעבר אמר בראיון שנתניהו חווה "שיבוש ערכי" עקב אי גינוי התקיפות האישיות נגד אמנון אברמוביץ', וכי הוא אינו מבין את תפקידו כמנהיג

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אהוד ברק
אהוד ברק | צילום: פלאש 90

רק לאחרונה החלו חילופי האשמות בין בנט ולפיד לנתניהו על אופן הטיפול באיום המנהרות, בעוד נתניהו טוען כי הקבינט דן באיום המנהרות עוד לפני צוק איתן. בנט מתעקש, מנגד, כי לא כך הדבר. בחודש יולי פרסם בטוויטר כי נתניהו מתנער מאחריות. "כל מ"מ בצבא מפיק לקחים בסוף תרגיל כדי להימנע מטעויות עתידיות ולהשתפר, ומה שנכון למחלקת חי"ר, נכון כפליים עבור המנהיגות המדינית־ביטחונית של מדינת ישראל. לקראת המערכה הבאה, חובה עלינו ללמוד מטעויות העבר ולא להכחיש אותן. הפקת לקחי אמת היא אות של עוצמה וביטחון עצמי. מי שלא מוכן ללמוד משגיאות העבר, נידון לחזור עליהן בעתיד", הטיח בנט בשעתו.

במשרד מבקר המדינה הבהירו אמש שלא מדובר בצעד חריג. “לא רק נתניהו ביקש שימוע נוסף, אלא גם מעורבים נוספים בנושא”. עוד ציינו במשרד המבקר בתגובה ל”מעריב־השבוע”, שהשימועים הנוספים לא אמורים לעכב את פרסום הדוח.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
אהוד ברק
/
צוק איתן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף