עדות שוטר א', מפקד באירוע: "עמדתי על השביל מול הרכב, כמה מטרים ממנו. פניתי אליו והוא התעלם ממני. הוא הניע את הרכב, הדליק את האורות והתחיל לנסוע לעברי. זזתי הצידה, צעקתי לו לעצור, דפקתי עם היד על הכנף הקדמית הימנית, אולם הוא המשיך לנסוע. המשכתי לצעוק, דפקתי לו עם הנשק על הכנף הימנית האחורית". מעדותו של א' עולה שבניגוד להודעת המשטרה אורות דלוקים.
עדות שוטר ב': "הייתי כמה מטרים מאחורי המפקד, ראיתי את הפנסים נוסעים לעברי. אחרי ששמעתי את הצעקות "עצור" אותתי לו באמצעות פנס שהיה על הנשק שלי לעצור אולם הוא המשיך לנסוע לכיווני. כדי לא להדרס קפצתי הצידה".
עדות שוטר ג': "עמדתי סמוך לשביל, צמוד לרכב שהמשיך לנסוע. צעקתי לו עצור. הוא המשיך בנסיעה, יריתי שלוש יריות בצמיג הימני הקדמי, ושמעתי את הגלגל מתפוצץ, אולם הרכב לא עצר. זזתי הצידה ויריתי הפעם לכיוון הצמיג הימני האחורי".
עדות שוטר ד': "שמעתי יריות וצעקות לעצור את הרכב. ראיתי את האורות של פנסי הרכב מתקרבים אליי, המשכתי לצעוק. יריתי לכיוון הגלגלים, גם הקדמיים וגם האחוריים ושמעתי גלגל מתפוצץ. ברגע שהרכב היה בתשעים מעלות אליי הפסקתי לירות כי פחדתי לפגוע בחברים שלי. התחלתי לרדוף אחרי הרכב ואחרי כמה מטרים ראיתי שוטר עף באוויר. רק לאחר שראיתי שהרכב פגע בשוטרים נכנסתי בין כוונות ויריתי כדי לעצור אותו".
גורמים משפטים טוענים כי למרות שלא מדובר בפיגוע השוטרים חשו בסכנת חיים. עורכי דינם עפר ברטל ודב גלעד כהן המייצגים את השוטרים: "לא מן הנמנע שטרגדיה של טעויות חלקן הארי מצד אלקיעאן היא זו שהובילה לירי הדרגתי ומוחדק לעברו נוכח הנסיבות הכאוטיות שהיו לפני הלוחמים. הללו סומכים על מח"ש שתגיע למסקנה ולפיה הירי היה מוצדק מבחינתם ואין לתלות בהם אשמה".