חשד להסתה: בובות של חיילים חרדים נתלו בירושלים, חשודים נחקרו

בובות שעליהן הכיתוב "חרד"ק החוצה" אותרו בזירות שונות בעיר. המשטרה העבירה אותן לבדיקות המעבדה לזיהוי פלילי. הרצוג: "השוואה מזעזעת להמן הרשע"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
בובה של חייל חרדי שנתלתה בירושלים
בובה של חייל חרדי שנתלתה בירושלים | צילום: דוברות המשטרה
2
גלריה

יש לציין כי בחוגים מסוימים בעדה החרדית יש שנוהגים לתלות בפורים בובות של המן הרשע, או של מי שמייצג אותו לכאורה. כך למשל, נצפו בעבר באזור בובות של נשיא איראן לשעבר אחמדיניג'אד. במקרה הנ"ל מדובר בשיא חדש של הסתה, כשמי שמוצגים כ"רשעים" הם החיילים החרדים שמתגייסים לצה"ל.

במקרה הראשון, אותרה הבובה ברחוב יחזקאל בעיר ירושלים, שהוצבה סמוך לבניין מגורים בדמות חייל צה"ל ועליה הכיתוב "חרד"ק החוצה". היא הוסרה והועברה לבדיקת המעבדות לזיהוי פלילי במשטרה, ובמקביל פעלה המשטרה מול פרקליטות המדינה לפתיחה בחקירה בגין הסתה.

לאחר מכן אותרו שתי בובות נוספות הלבושות בדמות חיילי צה"ל שנתלו על גגות בניינים ברחוב חוקוק וזוננפלד באזור כיכר השבת. במהלך הסרת הבובות, פעולה שביצע כוח משטרה בסיוע כבאות והצלה, החלה התקהלות והתגודדות של חרדים במקום. חלקם ניסו לשבש את פעולת הסרת הבובות ושני חשודים עוכבו והובאו לחקירה בתחנת לב הבירה.

הכוחות מסירים את הבובות התלויות. צילום: דוברות המשטרה
הכוחות מסירים את הבובות התלויות. צילום: דוברות המשטרה | הכוחות מסירים את הבובות התלויות. צילום: דוברות המשטרה

מהמשטרה נמסר כי היא "רואה בחומרה רבה את תופעת ההסתה כנגד חיילים חובשי כיפה על רקע שירותם בצה"ל. המשטרה משקיעה מאמצים רבים לטיפול בתופעה, הן באמצעות איסוף מידע ממוקד כנגד תופעת ההסתה נגד לובשי מדים והן במישור החקירתי לשם איתור חשודים והבאתם לדין". עוד נמסר כי "המשטרה תנקוט ביד קשה ותפעל למיצוי החקירה והעמדה לדין של כל מי שמעורב בכך".

עוד הוסיף הרצוג: "דווקא בחג הפורים, בו אנו רוצים למגר את הרעה מקרבנו, אנו חוזים בהשוואה מזעזעת ומחלחלת בין חיילי צה"ל החרדים להמן הרשע.

אני קורא ליועץ המשפטי לממשלה לפרקליטות ולמשטרה להיכנס לעובי הקורה, להגיע למסיתים ולמצות עמם את הדין על הסתה וקריאה ברורה לפגיעה בחיילים ובבני משפחותיהם. הציבור החרדי סולד מההתקפה הפרועה, שחצתה כל קו אדום בחודשים האחרונים ועליו לעמוד כחומה בצורה אל מול אותם מסיתים קיצוניים שבשולי החברה החרדית. זהו מאבק עקרוני שאסור לוותר בו עד מיגורו באופן מוחלט".

תגיות:
בובה של חייל חרדי
/
הסתה נגד חיילים חרדים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף