המלחמה במזון האבוד: מיזם חדש שולח אוכל מבוזבז למשקי הבשר

340 טונות מזון שאינו ראוי למאכל אדם נשלחות להטמנה מדי שנה, בעיקר בתקופת החגים, שבה צריכת המזון גבוהה יותר, מה שגורם לנזקים אקולוגים וכלכליים. האם נמצא פתרון?

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
פרה
פרה | צילום: Getty images

שיתוף פעולה שנרקם בין עמותת "לקט ישראל", העוסקת זה 14 שנה בהצלת מזון למען הזקוקים לו, ובין עמותת "יוזמת האנרגיה הטובה" לצמצום פליטת גזי החממה, מבטיח מהפכה במלחמה על הצלת 340 טונות מזון שאינו ראוי למאכל מדי שנה בשנתה.

שי דברוף, סמנכ"ל הלוגיסטיקה ב"לקט ישראל" ("בנק המזון הלאומי"), מספר: "לאורך כל שנות קיומו של הארגון הצענו לגורמים שונים לאסוף מאיתנו את הזבל האורגני, שש עד שבע טונות בשבוע, וכמה פעמים אכן הגיעו אלינו נציגי גני חיות, בעלי רפתות ולולים וכדומה, שאספו מזון בעבור החיות. עם זאת, שום גורם לא התמיד באיסוף הזבל האורגני, ודאי שלא בכמות שאנו מייצרים. בצר לנו אנו נאלצים להטמין את הזבל מדי שבוע, ומשמעות הדבר היא עלויות כספיות וסביבתיות".

כעת הבעיה עומדת לפני פתרון בזכות שיתוף הפעולה בין שתי העמותות. הדס תדמור, האחראית לתחום הפסולת ב"יוזמת האנרגיה הטובה", מסבירה: "מטרת החיבור בינינו היא לחסוך את עלויות ההטמנה הסביבתיות והכלכליות. ידוע לנו כי אחת מן ההוצאות הכבדות של המשקים היא ההוצאה על מזון לבהמות. מנגד יש גופים כמו 'לקט ישראל', שלהם כמויות זבל אורגני גדולות. אנחנו יודעים לחבר ביניהם".

תגיות:
איכות הסביבה
/
עודפי מזון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף