" קלמנוביץ' שיחק משחק כפול, הוא ריגל גם עבור מוסקבה אבל גם עבור ישראל", הסביר אסנהיים, והוסיף: "עונשו הוקל כי ישראל ידעה שהוא סייע גם לשב"כ. האיש היה איש עסקים מוכר ואהוב. הוא היה אדם שהצליח להתברג במסדרונות הפוליטיקה הישראלית והכנסת ואף היה מעורב בבחירתו של פלאטו שרון בכנסת. הוא הגדיר את עצמו כציוני פטריוט וטען שתמיד ניסה להמעיט בסיוע לברית המועצות אך עשה נזק גדול לישראל".
לדבריו, "משפחתו של המרגל התקשתה לעלות לישראל והוא קיבל אשרת עליה בתנאי שירגל לטובת ברית המועצות וכנגד ישראל. הוא לא גילה זאת לשלטונות בישראל וזו שאלה טובה מדוע. כמו כן, הוא אהב מאד כסף ויכול להיות שהשתיקה שלו הייתה קשורה לטובות הונאה שקיבל".
"בשירות הביטחון הכללי (שב"כ) עלו עליו באופן מקרי לגמרי. חשדו בו ב-FBI בגלל עסק שניהל באפריקה ולאט לאט נדלקו נורות אדומות לגבי פעילותו בארץ. בסופו של דבר הוא נשבר בחקירה של חיים בן עמי, אחיו של עודד בן עמי, שהיה ראש אגף החקירות בשב"כ. הוא אפילו הצליח לשחד את אחד ממנהלי הכלא".